Armata a crescut semnificativ numarul militarilor aflati pe strazi. 445 de misiuni

news

2.433 militari si 528 mijloace tehnice au actionat in misiuni de limitare a raspandirii COVID-19, respectiv fluidizarea traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective, patrulare si sprijinirea fortelor MAI, transport de echipamente medicale si alte materiale, informeaza, luni, Ministerul Apararii Nationale, citat de Agerpres. In zilele anterioare, numarul acestora era de 1.500.

„In perioada 19 aprilie, ora 6,00 – 20 aprilie, ora 6,00, un numar de 2.433 militari si 528 mijloace tehnice au actionat in Bucuresti si in tara in 445 misiuni de intarire a prezentei si de asigurare a fluidizarii traficului la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Romana, patrulare si sprijinirea fortelor MAI in activitati de ordine publica in Capitala si in alte localitati din tara, transport de echipamente medicale si alte materiale, insotire convoaie de transport persoane”, se arata intr-un comunicat al MApN.

In acelasi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” au fost prelucrate 154 teste pentru depistarea infectarii cu SARS-CoV-2, fiind in curs de finalizare 166 de probe.

Militarii Batalionului 49 Aparare CBRN „Arges” din Pitesti continua misiunea inceputa pe 15 aprilie, de decontaminare si dezinfectare a cailor rutiere din municipiul Suceava.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare), coordonarea la nivel national a tuturor actiunilor circumscrise implementarii masurilor stabilite prin decretul de instituire a situatiei de urgenta revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apararii Nationale are rol de sprijin si au fost luate toate masurile pentru asigurarea fortelor si mijloacelor MApN in situatiile in care va fi necesara alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitari.

Militarii sunt pregatiti sa sprijine autoritatile in zonele unde va fi necesara interventia armatei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: