Armata americana a pierdut un avion invizibil si cere ajutorul populatiei sa-l gaseasca: „Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu exista un dispozitiv de urmarire si intrebam oamenii?”

life

Armata americana a cerut ajutorul populatiei pentru a localiza unul dintre avioanele sale de lupta F-35B in valoare de 100 de milioane de dolari, dupa ce pilotul s-a ejectat, duminica, in statul Carolina de Sud, potrivit BBC.

Pilotul s-a ejectat si in prezent se afla in stare stabila la spital.

Oficialii au spus ca aeronava a fost implicata intr-un „accident”, dar nu au oferit detalii.

Avionul a ramas pe pilot automat, a declarat un purtator de cuvant de la Baza militara din Charleston pentru NBC News, adaugand ca este posibil sa mai fi zburat o bucata de timp.

Oficialii au spus ca isi concentreaza cautarile in jurul lacului Moultrie si lacului Marion, la nord de orasul Charleston. Zona de cautare s-a bazat pe ultima locatie cunoscuta a avionului.

„Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu exista un dispozitiv de urmarire si intrebam publicul ce? Sa gaseasca un avion cu reactie si sa-l predea?”, a scris Nancy Mace, congresman republican pentru Carolina de Sud, pe X, fosta Twitter.

Aeronava este un avion cu reactie stealth ceea ce inseamna ca este proiectat sa functioneze nedetectat de radarul inamic.

„Echipele de interventie in caz de urgenta inca incearca sa localizeze F-35. Publicului i se cere sa coopereze cu autoritatile militare si civile pe masura ce efortul continua”, scrie pe pagina de X a bazei militare.

Acesta a incurajat pe oricine detine informatii care ar putea ajuta echipele de recuperare, sa contacteze centrul de operatiuni.

Infanteria marina a declarat ca informatiile despre incident sunt „limitate” in acest moment, si inca incearca sa adune informatii.

Avionul costa in jur de 100 de milioane de dolari, informeaza producatorul Lockheed Martin.

Un al doilea F-35 care zbura in acelasi timp s-a intors in siguranta la baza, a declarat purtatorul de cuvant al armatei, Maj Melanie Salinas.

In 2018, armata americana si-a oprit temporar intreaga flota de avioane F-35 dupa un accident in Carolina de Sud.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: