life

Armata americana a pierdut un avion invizibil si cere ajutorul populatiei sa-l gaseasca: „Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu exista un dispozitiv de urmarire si intrebam oamenii?”

Armata americana a cerut ajutorul populatiei pentru a localiza unul dintre avioanele sale de lupta F-35B in valoare de 100 de milioane de dolari, dupa ce pilotul s-a ejectat, duminica, in statul Carolina de Sud, potrivit BBC.

Pilotul s-a ejectat si in prezent se afla in stare stabila la spital.

Oficialii au spus ca aeronava a fost implicata intr-un „accident”, dar nu au oferit detalii.

Avionul a ramas pe pilot automat, a declarat un purtator de cuvant de la Baza militara din Charleston pentru NBC News, adaugand ca este posibil sa mai fi zburat o bucata de timp.

Oficialii au spus ca isi concentreaza cautarile in jurul lacului Moultrie si lacului Marion, la nord de orasul Charleston. Zona de cautare s-a bazat pe ultima locatie cunoscuta a avionului.

„Cum naiba pierzi un F-35? Cum nu exista un dispozitiv de urmarire si intrebam publicul ce? Sa gaseasca un avion cu reactie si sa-l predea?”, a scris Nancy Mace, congresman republican pentru Carolina de Sud, pe X, fosta Twitter.

Aeronava este un avion cu reactie stealth ceea ce inseamna ca este proiectat sa functioneze nedetectat de radarul inamic.

„Echipele de interventie in caz de urgenta inca incearca sa localizeze F-35. Publicului i se cere sa coopereze cu autoritatile militare si civile pe masura ce efortul continua”, scrie pe pagina de X a bazei militare.

Acesta a incurajat pe oricine detine informatii care ar putea ajuta echipele de recuperare, sa contacteze centrul de operatiuni.

Infanteria marina a declarat ca informatiile despre incident sunt „limitate” in acest moment, si inca incearca sa adune informatii.

Avionul costa in jur de 100 de milioane de dolari, informeaza producatorul Lockheed Martin.

Un al doilea F-35 care zbura in acelasi timp s-a intors in siguranta la baza, a declarat purtatorul de cuvant al armatei, Maj Melanie Salinas.

In 2018, armata americana si-a oprit temporar intreaga flota de avioane F-35 dupa un accident in Carolina de Sud.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Pentagonul: „Ucraina poate folosi arme din SUA doar pe teritoriul sau. Nu ne-am schimbat pozitia”

Pentagonul anunta ca nu si-a schimbat pozitia in ceea ce priveste utilizarea de catre Ucraina…

7 minute ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

25 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

54 de minute ago