Armata de la Kiev cere 500.000 de soldati in plus, pe masura ce fortele lui Putin avanseaza

externe

zelenski

Rusia a obtinut castiguri in nord-estul orasului Kupiansk, o zona la nord de Bahmut si la sud-vest de Avdiivka in estul Ucrainei, a anuntat un think thank, ISR, relateaza The Independent.

Institutul pentru Studiul Razboiului a adaugat ca trupele Kremlinului au continuat sa duca lupte de angajare de-a lungul „intregii linii de contact”.

Anterior, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus ca armata a cerut mobilizarea a inca 450.000-500.000 de persoane, pentru a opri inaintarea rusilor.

Zelenski a declarat intr-o conferinta de presa ca inalti oficiali militari si guvernamentali urmau sa discute „aceasta problema foarte sensibila a mobilizarii” si ca parlamentul o va analiza apoi.

„Punctul lor de vedere a fost este necesara mobilizarea a inca 450.000-500.000 de persoane. Aceasta este o cifra foarte serioasa”, a declarat marti Zelenski.

„Am spus ca as avea nevoie de mai multe argumente pentru a sustine aceasta miscare. Pentru ca, in primul rand, este o chestiune de oameni, in al doilea rand, este o chestiune de corectitudine, este o chestiune de capacitate de aparare si este o chestiune de finante”, a mai spus el.

Zelenski a adaugat ca efectuarea unei mobilizari de o asemenea amploare ar necesita o finantare suplimentara de 500 de miliarde de grivne (13,5 miliarde de dolari).

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: