Armata instaleaza corturi si containere. Unitatea s-a ocupat deja de combaterea Ebola

actualitate

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a inceput pregatirile pentru montarea formatiunii medicale ROL 2 in incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, care a functionat la combaterea Ebola si la exercitii NATO si care, in situatia actuala, va avea ca obiectiv ingrijirea cazurilor usoare si medii de COVID-19.

Primele operatiuni care se vor executa la fata locului vizeaza pregatirea terenului pentru montarea containerelor si echipamentelor. Ulterior, vor fi desfasurate activitatile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale si racordarea la utilitati, arata un comunicat MApN.

Formatiunea medicala ROL 2 va avea in compunere corturi medicale si containere – care cuprind, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare – structura urmand sa devina operationala, din punct de vedere administrativ, in circa 5 zile de la inceperea lucrarilor de instalare, iar din punct de vedere medical, dupa parcurgerea etapelor de autorizare si acreditare. Formatiunea medicala va functiona ca o entitate medicala adaptata patologiei infectioase pentru tratarea cazurilor usoare si medii de infectare cu COVID-19, precizeaza sursa citata.

Formatiunea medicala de nivel ROL 2 al MApN a mai functionat ca sectie externa de boli infectioase la combaterea virusului Ebola si a fost parte componenta a exercitiilor NATO „Saber Guardian 19” si „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercitiu cu focus medical organizat pana in prezent de Alianta Nord-Atlantica, care s-au desfasurat anul trecut in Romania.

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinita de Directia medicala, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Fortelor Terestre, Statul Major al Fortelor Aeriene, Comandamentul Logistic Intrunit si Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii.

Ministerul Apararii Nationale continua sa sprijine autoritatile centrale si locale in actiuni destinate limitarii raspandirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: