Armata israeliana a dat publicitatii o fotografie a liderilor Hamas, sustinand ca aproape jumatate dintre ei au fost deja eliminati

externe

Israel, IDF, Hamas, lideri, lichidati, fotografie

Fortele de Aparare ale Israelului  (IDF) si serviciul de securitate Shin Bet au publicat marti mai multe imagini descoperite in tunelurile construite de Hamas, inclusiv una care arata cinci inalte personalitati ale gruparii teroriste care au fost ucise in timpul unui atac.

Imaginea arata un grup de lideri Hamas intr-o intalnire in timp ce mananca, potrivit unei declaratii comune a IDF si Shin Bet, citata de Fox News. Cei cinci conduceau Brigada Nordului din Gaza, a doua ca marime din cadrul Hamas.

„Cu ajutorul Directiei de informatii a IDF si al AIS, soldatii FDI i-au eliminat pe comandantul brigazii, Ahmed Al-Ghandoor, pe adjunctul comandantului brigazii, Wael Rajab, si pe alti agenti de rang inalt, printre care: comandantul batalionului de sprijin al brigazii, seful departamentului de sprijin tehnic si operational si ofiterul de observare pentru nordul Fasiei Gaza”, se arata in declaratie.

Al-Ghandoor a fost membru al cercului interior al aripii militare a Hamas, au declarat autoritatile. El era responsabil pentru conducerea si gestionarea tuturor operatiunilor teroriste ale Hamas in zona de nord a Fasiei Gaza.

Cele cinci personaje au fost ucise in timpul unei lovituri asupra unui tunel in care se presupune ca se ascundeau, au declarat fortele de aparare israeliene. Tunelul s-ar fi aflat sub case civile si in apropierea unui spital. Israelul a acuzat in repetate randuri Hamas ca se protejeaza in interiorul si in jurul zonelor civile si in locatii sensibile precum spitale, case si scoli.

Printre ceilalti ucisi se numara comandanti ai Batalionului Tsabra, Batalionului Shati, Batalionului Darj Tapah si Batalionului Shejaiya, a precizat IDF.

Unitatile faceau parte din Brigada orasului Gaza a Hamas, cea mai mare din cadrul acesteia, se arata in raport.In sectorul Batalionului Shati, IDF a preluat controlul asupra bastioanelor sale centrale. Batalionul respectiv este responsabil de cartierele centrale ale Hamas, inclusiv de cartierul general al Hamas de la spitalul Shifa.

In plus, sefii formatiunilor sale antitanc, aeriene si navale au fost eliminati, a precizat IDF.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: