externe

Armata israeliana anunta ca a ucis un comandant al Hezbollah intr-un atac cu drona

Un schimb de focuri a avut loc, marti, intre armata israeliana si Hezbollah, grupul terorist lansand doua drone de atac din Liban in nordul Israelului, iar un comandant superior al gruparii, aflat in spatele atacurilor recente a fost ucis intr-un atac aerian, potrivit The Times of Israel.

Trei persoane au fost ranite usor in atacul cu drona Hezbollah, potrivit rapoartelor presei si autoritatilor locale.
Fortele de Aparare Israelului au declarat ca cele doua drone incarcate cu explozivi au lovit zone din apropierea comunitatii Beit Hillel.

Hezbollah a sustinut ca a vizat o baterie Iron Dome in zona. Gruparea terorista a facut afirmatii similare in ultimele luni, care au fost respinse de catre IDF.

Armata israeliana investigheaza de ce nu au sunat sirenele in timpul atacului.

Imaginile care circula pe retelele de socializare au pretins ca przinta una dintre drone zburand peste regiunii Galilee Panhandle.

La scurt timp dupa atacul cu drone, presa libaneza a raportat un deces in urmalovirii cu o drona israeliana a unui vehicul in orasul Ain Baal, langa Tir, la aproximativ 15 kilometri de granita cu Israel.

IDF a confirmat ulterior ca a efectuat atacul, spunand ca l-a vizat si l-a ucis pe comandantul regiunii de coasta a Hezbollah.
Ismail Yousef Baz, al carui grad este echivalent cu cel al unui comandant de brigada, a fost „un oficial inalt si veteran in aripa militara a Hezbollah”, detinand mai multe functii, ultima fiind de comandant al regiunii de coasta, a spus armata.

„Ca parte a functiei sale, el a fost implicat in avansarea si planificarea lansarilor de rachete catre statul Israel din zona de coasta din Liban. In timpul razboiului, el a organizat si planificat o serie de atacuri teroriste impotriva Israelului”, a adaugat IDF.

Hezbollah a anuntat moartea lui Baz, spunand ca a fost ucis „pe drumul catre Ierusalim”, termenul sau pentru agentii ucisi in atacurile israeliene. Grupul terorist nu s-a referit la el ca fiind comandant.

Baz este al saselea ofiter Hezbollah cu un grad echivalent cu un comandant de brigada care a fost ucis de Israel in ultimele luni, potrivit IDF. Armata a spus ca peste 30 de comandanti Hezbollah au fost ucisi in ultimele sase luni.

Cateva ore mai tarziu, presa libaneza a raportat o alta lovitura cu drona asupra unui vehicul din orasul Chehabiyeh, ucigand doi membri ai Hezbollah.

IDF nu a comentat imediat acest atac.

IDF a declarat marti ca a desfasurat lovituri impotriva cladirilor folosite de Hezbollah si in care s-au adunat militantii, in orasele Ain Baal, Aalma ash-Shab, Hanine si Yaroun.

IDF a spus ca mai multe rachete au fost lansate in nordul Israelului pe parcursul zilei, fara a provoca daune.

Israelul a amenintat ca va intra in razboi pentru a forta Hezbollah sa plece de la granita daca nu se retrage si continua sa ameninte comunitatile din nord, de unde au fost evacuate aproximativ 70.000 de oameni pentru a evita luptele.

Pana acum, infruntarile de la granita s-au soldat cu opt morti civili din partea israeliana, precum si moartea a 10 soldati si rezervisti IDF. Au fost si mai multe atacuri din Siria, fara raniti.

Hezbollah a numit 278 de membri care au fost ucisi de Israel in timpul infruntarilor in curs, majoritatea in Liban, dar unii si in Siria. In Liban, alti 53 de agenti din alte grupuri teroriste, un soldat libanez si cel putin 60 de civili au fost ucisi.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

7 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

7 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

7 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

7 ore ago