externe

Armata SUA a doborat inca un „obiect” misterios deasupra lacului Huron: „Avea o forma octogonala”. Spatiul aerian deasupra lacului Michigan a fost inchis

Armata americana a doborat un nou „obiect” deasupra lacului Huron, in nordul Statelor Unite, au anuntat duminica doi parlamentari, cel mai recent obiect zburator misterios care au pus autoritatile din SUA si Canada in alerta maxima, transmite AFP.

UPDATE Secretarul de presa al Pentagonului, generalul de brigada Pat Ryder, a declarat ca obiectul nu a fost evaluat ca fiind o amenintare militara, dar a reprezentat un pericol pentru zborurile civile.

„Nu l-am evaluat ca fiind o amenintare militara pentru nimic de la sol, dar am evaluat ca este un pericol pentru siguranta zborului si o amenintare din cauza potentialelor sale capacitati de supraveghere. Echipa noastra va lucra acum pentru a recupera obiectul in incercarea de a afla mai multe”, a declarat Ryder intr-un comunicat.

Ryder a mai spus ca obiectul este acelasi pe care radarul l-a detectat sambata deasupra statului Montana si care a determinat inchiderea pentru scurt timp a spatiului aerian sambata seara.

Obiectul, al patrulea in putin peste o saptamana, „a fost doborat de pilotii US Air Force si de Garda Nationala”, a scris pe Twitter reprezentanta democrata a statului Michigan Elissa Slotkin, in timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre „un ‘obiect (…) scos din functiune” deasupra lacului Huron.

Oficiali care au vorbit cu agentia de stiri Reuters sub protectia anonimatului au refuzat sa spuna cum arata obiectul – dar un oficial american de rang inalt l-a descris ulterior ca fiind o structura octogonala.

De asemenea, spatiul aerian deasupra lacului Michigan, in nordul Statelor Unite, a fost inchis duminica temporar din motive de „aparare nationala”, a anuntat Autoritatea americana pentru aviatie civila (FAA).

Notificarea transmisa de FAA avertizeaza pilotii care incalca restrictia ca ar putea fi interceptati si arestati.

Mai tarziu, FAA a revenit cu un nou anunt in care afirma ca a „inchis pentru scurt timp o parte a spatiului aerian deasupra lacului Michigan pentru a sustine activitatile Departamentului Apararii”. „Spatiul aerian a fost redeschis”, a precizat in final aceeasi autoritate.

Decizia survine dupa ce trei obiecte zburatoare – dintre care unul a fost descris de SUA drept un balon spion al Chinei, care a raspuns ca a fost doar un balon meteo deviat de la traiectorie – au fost doborate in ultima saptamana deasupra Statelor Unite si Canadei.

Spatiul aerian al statului american Montana a fost de asemenea inchis temporar, sambata, dar un avion de vanatoare ridicat de la sol pentru a elucida o „anomalie radar” nu a identificat niciun obiect zburator.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un nou summit in format Ramstein va avea loc luni. Reuniune a ministrilor Apararii aliati privind sprijinul militar pentru Ucraina

Urmatorul summit in "format Ramstein" al Grupului de contact pentru aparare din Ucraina (UDCG) va…

45 de minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

52 de minute ago

Traficanti de droguri de mare risc, retinuti in Bistrita. Unul dintre ei este acuzat si de viol asupra unei persoane minore

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a…

2 ore ago

Regele Charles al III-lea va participa la ceremoniile prilejuite de aniversarea a 80 de ani de la „Ziua Z”, in Franta

Regele Charles al III-lea intentioneaza sa calatoreasca, luna viitoare, in Franta pentru ceremoniile care vor…

2 ore ago

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

3 ore ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

4 ore ago