news

Suceava: O educatoare care a agresat sexual trei fetite trebuie sa plateasca despagubiri de 100.000 de euro

O educatoare din Suceava este acuzata de viol si agresiune sexuala asupra a trei fetite. Instanta a admis cererea de despagubire a victimelor, in valoare de 100.000 de euro. Judecatorii au instituit sechestru asigurator asupra unei garsoniere detinute de educatoarea Maria Podolak in municipiul Suceava scrie Obiectiv de Suceava.

Educatoare de la Gradinita cu program normal Bosanci, Maria Podolak, a fost arestata in ianuarie 2022, dupa ce a fost acuzata de viol si agresiune sexuala de tatal a doua fetite de 3 si 7 ani. Acesta a acuzat-o dupa ce a fost arestat pentru ca i-a incendiat masina drept razbunare.

Pornind de la acuzatia tatalui celor doua fetite, politia a facut cercetari si a constatat ca faptele se confirma. Ba mai mult, a mai fost gasita inca o fetita de 7 ani (la momentul producerii faptelor) care a fost si ea agresata sexual de educatoare.

Maria Podolak a fost eliberata din inchisoare in luna mai, iar instanta a impus masura controlului judiciar.

Solutia instantei

”In baza art. 249 alin.1, 5 si 7 Cod procedura penala dispune instituirea sechestrului asigurator asupra bunului imobil apartinand inculpatei Podolak Maria, pana la concurenta sumei de 100.000 euro reprezentand valoarea prejudiciului total pretins de partile civile minore anonim 3 si anonim 4. Executorie. In baza art. 251 Cod procedura penala raportat la art. 220 alin.2 si alin 2 ind.1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala dispune ca masura asiguratorie sa fie adusa la indeplinire de catre organele competente ale ANAF, sens in care se va comunica prezenta incheiere. Cu drept de contestatie in termen de 48 de la comunicarea incheierii”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

3 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

O oră ago

Taiwan isi va dezvolta propriul „Starlink”: „Este crucial pentru siguranta insulei”

Liderii taiwanezi lucreaza la un nou sistem ambitios de sateliti pentru a mentine insula online…

3 ore ago

Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zaharova, se plange de atitudinea „ostila” a tarilor baltice: „Vom raspunde cu masuri asimetrice”

Conform agentiei Reuters, Maria Zaharova, purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe a transmis,…

3 ore ago