news

Presshub: Programatorul din Londra care te ajuta sa verifici tot ce cumpara statul roman

Radu Ciocan a plecat in Londra de aproape 10 ani, insa si-a dorit sa ramana conectat la probleme din Romania.

Din dorinta lui de a intelege mai bine cum sunt cheltuiti banii in tara noastra in timpul pandemiei de COVID-19, dar si datorita spiritului sau civic, a creat platforma SICAP.ai.

Aici, oricine poate cauta contracte de achizitii publice intr-un mod cat se poate de simplu. Cei care vor sa foloseasca site-ul, trebuie sa introduca cuvinte cheie in motorul de cautare.

Programatorul din Londra a explicat pentru PRESShub exact cum functioneaza platforma SICAP.ai, dar si cine il poate utiliza.

„Aplicatia indexeaza toate contractele de achizitii publice din platforma de licitatie intr-o baza de date care optimizeaza cautarea.

Am facut un web-site in care oricine poate sa caute dupa cuvinte cheie si sa gaseasca aceste contracte sau date din aceste contracte. E un fel de motor de cautare, daca vrei sa zici asa, pentru achizitii publice.

Este un web-site, total gratuit, codul sursa este pus acolo la vedere. Oricine poate sa refaca acest site de la zero daca are cunostintele tehnice necesare”, a explicat inginerul de software.

Radu este inginer software si se ocupa cu dezvoltarea aplicatilor, inclusiv pentru telefon. Mai ofera consultanta in domeniul IT. Acesta ne-a povestit si de unde a pornit ideea Sicap.ai.

„Ideea initiala a pornit undeva in vara lui 2020. Am avut cateva luni libere intre contractele mele de munca si tocmai incepuse pandemia. Eram curios cum sunt cheltuiti banii pe COVID-19, pe masti, de exemplu, dar si pe alte lucruri. Nu stiam nimic despre achizitii publice. Nu stiam nimic despre site-ul E-licitatie”.

Solutia propusa de Radu Ciocan a venit in urma unei nevoi, mai exact nevoia de a usura navigarea prin site-ul care indexeaza toate achizitiile publice, (SEAP – www.e-licitatie.ro), care este foarte complicat pentru un cetatean obisnuit, care nu este specializat in domeniu.

Citeste mai mult pe presshub.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: radu ciocan

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago