news

Warren Buffett: „Am lasat duhul sa iasa din lampa… Inteligenta artificiala, o bomba atomica”

Miliardarul Warren Buffett a lansat, un avertisment dur in ce priveste inteligenta artificiala, despre care spune ca va declansa o explozie de fraude pe internet. El sustine ca fenomenul va lua amploare in perioada urmatoare, iar escrocheriile „vor fi mai convingatoare ca niciodata”, scrie Business Insider.

„Escrocheria a facut intotdeauna parte din scena americana”, a declarat, sambata, in timpul adunarii anuale a actionarilor companiei sale, celebrul investitor si CEO al Berkshire.

Buffett sustine ca imaginile si videoclipurile create cu ajutorul inteligentei artificiale au devenit atat de convingatoare incat este practic imposibil sa discerni daca sunt reale sau nu si avertizeaza ca frauda pe internet este un fenomen care ia amploare.

„Cand te gandesti la potentialul oamenilor de a insela… Va fi industria care se va dezvolta cel mai mult din toate timpurile”, a spus el. Buffett si-a amintit ca a vazut o inregistrare video deepfake cu el insusi, pe care un escroc o folosea pentru a cere bani de la straini. „Practic, mi-as fi trimis bani mie insumi in vreo tara nebuna”, a glumit el.

Buffett a comparat, de asemenea, aparitia inteligentei artificiale cu crearea bombei atomice, reluand comentariile pe care le-a facut la intalnirea Berkshire de anul trecut. „Am lasat duhul sa iasa din lampa atunci cand am dezvoltat armele nucleare”, a spus el. „Acel duh a facut niste lucruri teribile in ultima vreme. Puterea duhului ma sperie de moarte”, mai spune miliardarul.

„Inteligenta artificiala este oarecum similara. S-ar putea sa ne dorim sa nu fi vazut niciodata acel duh”, a adaugat Buffett.  Miliardarul, care a laudat potentialul enorm al inteligentei artificiale cu ani inainte de lansarea ChatGPT, a subliniat ca nu este expert in aceasta tehnologie in curs de dezvoltare. „Nu stiu nimic despre AI, dar asta nu inseamna ca ii neg existenta sau importanta sau orice altceva de acest gen”, a conchis el.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

3 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

4 ore ago

Armata israeliana a recuperat cadavrele a trei ostatici din Fasia Gaza. IDF considera ca mai sunt inca 132 retinuti de Hamas

Armata israeliana (IDF) a anuntat ca a recuperat trupurile a trei ostatici din Fasia Gaza.…

4 ore ago

Si Zelenski respinge propunerea de „armistitiu olimpic”: „Sa fim sinceri… Emmanuel, nu cred”

„Moscova s-ar folosi de orice suspendare a ostilitatilor” pentru a-si apara avantajul militar, a declarat…

4 ore ago