externe

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza de statut de refugiat in Austria pentru a reduce afluxul de imigranti in tara, dupa cum a transmis agentia austriaca de presa APA, preluata de cotidianul Der Standard.

„Conducerea OVP (Partidul Popular Austriac n.n.) vrea sa limiteze reunificarea familiilor. Nu pentru a-i ajuta pe cei care au suferit mult timp in Viena „rosie”, ci pentru a opri fluxul de alegatori catre FPO (Partidul Libertatii din Austria n.n). Verzii il critica pe cancelar”, scrie Der Standard, explicand astfel motivatia electorala a noii masuri gandite de partidul lui Nehammer. Opozitia considera masura drept populista si „o insulta” la adresa celor vizati.

Conservatorul Nehammer a anuntat duminica o intensificare a utilizarii testelor genetice pentru a dovedi relatiile de rudenie in cazul migrantilor.

Verificarile efectuate de experti in documente si de catre oficiali in domeniul securitatii vor fi, de asemenea, inasprite ca parte a procesului de reintregire a familiei, a declarat el pentru agentia austriaca de presa APA.

„Vom restrictiona reunificarea familiilor prin controale stricte”, a declarat cancelarul austriac, fara sa precizeze cat de multe fraude au fost descoperite pana in prezent in astfel de proceduri.

Reunificarea membrilor familiei refugiatilor cu statut deja recunoscut a fost impiedicata de pandemia de coronavirus, iar in prezent Viena s-ar confrunta cu o crestere uriasa de cereri in acest sens.

Ministerul de Interne austriac a inregistrat circa 6.900 de cereri de azil in primul trimestru al acestui an. Dintre acestea, 45% au fost facute de persoane care au primit un permis de intrare in cadrul unui program de reintregire a familiei. Cu un an in urma, proportia a fost de 16%, potrivit agentiei.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago