externe

Armata Ucrainei dezminte stirile privind retragerea tancurilor Abrams de pe front: „Tancurile fac o treaba excelenta pe campul de lupta”

Brigada 47 Mecanizata a Ucrainei a respins la 27 aprilie o stire a Associated Press (AP), potrivit careia fortele ucrainene au retras de pe front tancurile Abrams furnizate de SUA, relateaza Kyiv Independent.

„Tancurile fac o treaba excelenta pe campul de lupta si cu siguranta nu vom ascunde inamicului ceea ce il face sa se ascunda. Mai mult, nu vom lasa infanteria noastra fara un sprijin de foc puternic”, a postat pe Telegram unitatea care opereaza tancurile americane.

AP a scris pe 25 aprilie ca, potrivit a doi oficiali militari americani, fortele ucrainene au retras tancurile Abrams de pe linia frontului din cauza riscului ridicat de a fi detectate de dronele rusesti.

Potrivit oficialilor americani care au vorbit cu AP, dronele rusesti de supraveghere si dronele vanatoare-atac au schimbat substantial situatia la sol, crescand riscul de detectare a vehiculelor.

Cinci din cele 31 de tancuri Abrams M1A1 pe care Ucraina le-a primit in toamna anului 2023 au fost deja pierdute pe campul de lupta, au precizat acestia.

Comentand afirmatiile, Brigada 47 a indemnat cititorii sa aiba incredere doar in informatiile verificate.

„Cu toate acestea, nu vom comenta in mod public in ce scop, unde sau ce este transferat de catre Fortele Armate ale Ucrainei”, a declarat unitatea.

The New York Times scria pe 20 aprilie ca cinci tancuri Abrams au fost dezactivate in ultimele doua luni de fortele rusesti, in timp ce alte trei au fost avariate moderat.

Armata ucraineana nu a confirmat aceste cifre, deoarece rareori comenteaza propriile pierderi in razboi.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Coreea de Sud, asistenta de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor. Coreenii vor sa castige „razboiul” semiconductorilor

Coreea de Sud pregateste planuri pentru un pachet de sprijin pentru investitii in productia de…

2 minute ago

Unii deputati germani ar vrea ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

2 ore ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

2 ore ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

4 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

5 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

5 ore ago