Arnold dezvaluie ca tatal sau a fost nazist. Compara asaltul de la Capitoliu cu „Noaptea de cristal” din Germania anului 1938

externe

Actorul american Arnold Schwarzenegger a dezvaluit duminica, fara sa precizeze exact acest lucru, trecutul nazist al tatalui sau intr-un emotionant apel la unitatea adresat americanilor dupa violentele de la Capitoliu, pe care le-a apreciat ca o tentativa de lovitura de stat pusa la cale de presedintele Donald Trump, noteaza AFP, citata de Agerpres.

Intr-o inregistrare video publicata si pe Twitter, fostul guvernator republican al Californiei, care s-a nascut in Austria in 1947, a facut o comparatie intre asaltul manifestantilor pro-Trump asupra sediului Congresului SUA si „Noaptea de cristal” din Germania anului 1938, noaptea pogromului cand nazistii au devastat case si magazine detinute de evrei.

„Miercuri, a fost Ziua de cristal aici, in Statele Unite”, a spus el, cu aer grav, asezat la biroul sau. „Geamurile sparte au cele ale Capitoliului”, a adaugat Arnold Schwarzenegger.

„Am crescut inconjurat de oameni infranti care beau pentru a-si uita vinovatia de a fi participat la cel mai rau regim din istorie”, a povestit interpretul lui Conan Barbarul si Terminatorului. „Nu am impartasit niciodata acest lucru in public, dar tatal meu venea beat acasa, o data sau de doua ori pe saptamana, tipa, ne batea si o speria pe mama”, a adaugat el.

Fostul culturist nu a spus explicit ca tatal sau a fost nazist si a adaugat ca nu il invinovateste intr-adevar de acest lucru, deoarece „tatal meu, ca si vecinii nostri, au fost inselati de minciuni si stiu pana unde poate merge genul acesta de minciuni”.

„Presedintele Trump a incercat sa rastoarne rezultatul unor alegeri, si alegeri corecte. El a incercat o lovitura de stat inseland oamenii cu minciunile lui”, a continuat Arnold Schwarzenegger, al carui mesaj a devenit repede viral.

„Presedintele Trump este un conducator ratat. El va ramane in istorie ca cel mai rau presedinte dintre toti”, a mai spus el. „Ceea ce este bine e ca, in curand, va valora cat un vechi mesaj pe Twitter”, a tinut sa adauge actorul american.

Mai mult despre:

Comentarii: