Artagoase si pline de ifose. Cum l-au enervat Nicolai si Grapini pe cel care prezida sedinta de la Strasbourg – Video

politica

Europarlamentarii PSD si ALDE au avut un comportament artagos, agresiv si plin de ifose in timpul dezbaterii din Parlamentul European dedicate situatiei statului de drept din Romania. Presedintele de sedinta a trebuit sa intervina nervos de mai multe ori pentru a-i pune la punct.

Prima care s-a manifestat artagos a fost europarlamentarul ALDE Norica Nicolai. „De ce in ultimii ani nu am avut o analiza pe situatia coruptiei in toate statele membre din UE?”, a intrebat ea dupa discursul lui Dancila. Presedintele de sedinta, un europarlamentar german, a intrebat-o daca permite sa i se adreseze o intrebare. Nicolai a raspuns tafnoasa de pe scaun ca „la catch the eye nu este posibil in mod normal”.

„In primul rand, stimata colega, se vorbeste in plenara ridicandu-se in picioare. In al doilea rand eu decid acest lucru, dvs. puteti sa spuneti ca nu acceptati intrebarea”, i-a replicat presedintele de sedinta.

La scurt timp acesta a trebuit sa-l puna la punct si pe europarlamentarul PSD Razvan Popa. Popa l-a atacat agresiv pe europarlamentarul Cristian Preda:  „Domnule presedinte, mi-ar fi placut sa fiti la fel de ferm si cu colegii de acolo, care au vociferat toata sedinta, iar domnul Preda (Cristian Preda) este o rusine pentru aceasta institutie si pentru felul in care nu stie sa-i respecte pe cei care sunt aici”.

Presedintele de sedinta a trevuit sa il puna la punct si pe Popa: „Domnule Popa, am dorit sa existe o dezbatere vie, in democratiile din lumea aceasta se intampal si ca unii sa intervina, atata timp cat forma si continutul respecta regulile. Totusi, as vrea sa atrag atentia ca dvs. ati numit un coleg din aceasta sala ca fiind o ‘rusine’ si acesta este un lucru care nu este permis”.

In acel moment, Maria Grapini a inceput sa se agite vizibil:  „Doamna Gtrapini, despre procedura? Da, da, calm, calm”.

Ulterior, Grapini l-a anuntat pe presedintele de sedinta ca ii va face o plangere: „Nu mai inteleg modul de conducere si voi face in scris o scrisoare presedintelui Parlamentului”.

„Doamna Grapini, puteti sa faceto o scrisoare, sigur”, a raspuns presedintele de sedinta, explicandu-i apoi calm regulamentul Parlamentului European.

Dar nu s-a terminat aici. Un alt europarlamentar PSD, Emilian Pavel, a sarit si el la gatul presedintelui de sedinta. „Observ ca aveti un comportament foarte partinitor fata de grupul dvs. politic. Trebuie sa fiti impartial, sa reprezentati toti deputatii de aici, nu numai pe cei din grupul dvs.”.

„Stimate coleg, va recomand sa va informati in primul rand din ce grup politic fac parte in acest Parlament”, a raspuns sec presedintele de sedinta.

Vezi video de la 01.08.00:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: