„Asa-i ca daca nu ma opresc o sa vomitati?”. CTP, furios despre „conacul insurateilor Vasilescu-Manda, ala cu rembranji si cu rubensi pa semineu”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat modul in care actioneaza PSD cu cel al Inchizitiei si a desenat un tablou fidel al modului in care acest partid se foloseste in mod abject de martirii dictaturii comuniste pentru a-si scapa infractorii.

“Sfanta Inchizitie obisnuia sa dezgroape dupa 7 ani osemintele celor executati din ordinul ei; erau puse intr-un sac si zdrobite cu ciocanul pana cand se faceau pulbere, aruncata apoi in canalele orasului.

Partidul Dragnea, adica Partidul, isi compara liderii si acolitii trimisi in judecata pentru hotie intr-o veselie, coruptie si minciuna cu victimele condamnarilor politice dictate de stramosul PSD, Partidul Comunist, ceea ce mi se pare mai oribil decat ce faceau inchizitorii. Intr-o scrisoare adresata Uniunii Europene, Pardidul pune pe acelasi plan abolirea in 2009 a sentintelor politice de dinainte de `89, care i-au trimis pe cei mai multi dintre condamnati sa moara in puscarii si la canal fara lumanare si mormant, si desfiintarea hotararilor definitive ale completurilor de 5 si 3 judecatori sau asteptata OUG pentru amnistie si gratiere, ca sa fie facuti scapati Dragnea si toti delapidatorii, escrocii, violatorii si ucigasii.

Nu pot sa nu ma gandesc cu cine s-ar identifica martirii zilei de azi. Liviu Dragnea nu poate fi asemuit decat cu Iuliu Maniu, Tariceanu cu Ion Mihalache, soarta lui Dan Voiculescu aminteste de cea a lui Corneliu Coposu, Olguta Vasilescu e Doina Cornea, Darius Valcov, cine altcineva sa fie decat Mircea Vulcanescu, finantist si el…

Domeniul Dragnea din Alexandria, intins pe doua strazi, cei 7000 mp, cu viloi, piscina porcina si teren de tenis electrificat, ar putea adaposti un nou Memorial al Durerii, infratit cu cel de la Sighet. Sau conacul insurateilor Vasilescu-Manda, ala cu rembranji si cu rubensi pa semineu, si Swarovski la baie, ar putea foarte bine sa evoce Zarca Aiudului…

Asa-i ca daca nu ma opresc o sa vomitati?

Macar Ion Iliescu ii detesta fatis pe supravietuitorii sistemului carceral comunist; fata de Caposu sau Copoiu, cum il numea Iliescu pe Corneliu Coposu, intrebarea care i se citea pe fata era: ‘Ce dracu s-a gasit si asta sa nu moara?’.

Pardidul insa, e pragmatic, nu-i ajunge ca Dragnea da cu copii in SRI, mai foloseste si mortii ca berbeci de daramat Justitia. Vrea sa puna in genunchi nu numai Banca Nationala, serviciile secrete, Justitia, Armata, primarii marilor orase, mai nou si Parchetul European, prin actul de terorism profesional la adresa doamnei Kovesi, ci si Istoria Romaniei.

Istoria arata insa ca atunci cand calaii incearca sa se deghizeze imbracand hainele patate de sange ale victimelor e semnul de inceput al sfarsitului pentru un sistem criminal”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Europa FM.

Cum forteaza PSD adoptarea OUG pe Justitie

PSD a comparat marti condamnarile politice de dinainte de 1989 cu cele ale politicienilor corupti din ultimii ani.

”Apreciem faptul ca reprezentantii Comisiei Europene s-au exprimat fata de eventualitatea unei OUG privind completele ilegale de la Inalta Curte. Amintim insa ca abuzurile impotriva drepturilor omului nu pot fi trecute cu vederea in niciun stat european. La fel cum condamnarile politice de dinainte de 1989 nu au putut fi ignorate si au fost abolite de Romania democratica, tot asa nu putem ramane indiferenti cand trei decenii mai tarziu vedem ca drepturile omului au fost din nou incalcate”, se arata intr-un mesaj postat pe pagina oficiala de Facebook a PSD.

Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Octav Bjoza, a fost extrem de indignat de comunicatul PSD.

”Orice asemanare din zilele noastre cu cei de atunci este o dovada ori a ignorantei, ori de rea credinta. Atunci, noi am fost batuti, torturati, inlantuiti, infometati si lipsiti de minime conditii de igiena si asistenta medicala. A face o paralela intre viata de penitenciar de azi si cea de atunci, este o jignire grosolana adusa la adresa noastra”, a declarat Octav Bjoza.

”In vara lui 1959, de referinta pentru temnitele comuniste, a fost anul cu cea mai mare densitate si mortalitate din istoria penitenciarului Gherla. Eram sapte detinuti la doua patru metalice. Eram patru detinuti pe metrul patrat, nu un detinut la patru metri patrati. Aceasta categorie sociala a fostilor detinuti politici, greu de digerat de mai toti cei care s-au perindat la putere in ultimii 30 de ani, a fost si a ramas umilita prin asa-zisele reparatii care ni s-au facut”, a mai spus Bjoza.

Mai mult despre: ,

Comentarii: