Asalt aerian al Ucrainei pe mai multe fronturi, momentul in care un convoi de camioane rusesti cu munitie este spulberat – Video

externe

Fortele armate ale Ucrainei au dat publicitatii imagini cu momentul in care un convoi rusesc de vehicule cu armament este spulberat in urma unui atac aerian.

Vehiculele militare rusesti au fost lovite cu succes ucrainenii din Brigada 95 de asalt aerian, care are sediul in Jitomir, la vest de capitala Kiev. Este considerata una dintre cele mai de elita unitati ale armatei ucrainene.

De asemenea, avioanele Fortelor Armate ale Ucrainei au lansat in ultima zi aproximativ 10 lovituri asupra pozitiilor rusesti din directia Luhansk, informeaza Ukrinform.

„Pe 30 iunie, avioanele de atac Su-25 si bombardierele Su-24m au lansat pana la 10 lovituri aeriene in directia Luhansk, sprijinind actiunile de lupta ale aparatorilor din Lisiceansk. Loviturile pilotilor nostri i-au impiedicat pe ocupanti sa avanseze in mai multe directii importante. Au fost lovite centrele logistice ale inamicului, punctele de aprovizionare cu combustibil, vehiculele de lupta blindate si trupele”, a postat pe Telegram Fortele Aeriene ale Fortelor Armate ale Ucrainei.

In special, inamicul a fost lovit de eforturile comune ale bombardierelor, avioanelor de atac si de vanatoare, unitatilor de artilerie, avioanelor de armata si avioanelor fara pilot ale Fortelor Terestre si ale Fortelor Navale, unitatilor Fortelor pentru Operatiuni Speciale.

Potrivit datelor Fortelor Aeriene, ca urmare a operatiunii de succes pe Insula Serpilor, au fost distruse sisteme de rachete antiaeriene, statii radar, pozitii de lupta, MLRS, echipamente si personal al fortelor rusesti. O mica parte dintre invadatori au fost evacuati, parasind insula in graba.

Dupa cum a informat Comandamentul Operational „Sud”, dupa atacul lansat de Fortele Armate ale Ucrainei, invadatorii au fugit de pe insula, distrugandu-si cu propriile maini echipamentul militar, documentatia si bunurile.

Mai mult despre:

Comentarii: