news

„Asta se intampla cand la Nuclearelectrica pui niste rebuturi pesediste”. Inca o avarie la Centrala nucleara de la Cernavoda, cum a reactionat premierul Dancila

SN Nuclearelectrica SA (SNN) anunta ca Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National (SEN) in dimineata zilei de joi, 29 martie 2018, „ca urmare a aparitiei unei disfunctionalitati la un sistem electric de proces, partea clasica, nu cea nucleara a centralei”. „Serios, asta se intampla cand la Nuclearelectrica pui niste rebuturi pesediste”, a comentat acid jurnalistul Mircea Marian.

„A doua avarie la Nuclearelectrica in decurs de patru zile. Ar fi momentul sa ma gandesc sa ma mut inapoi la Baia-Mare. Serios, asta se intampla cand la Nuclearelectrica pui niste rebuturi pesediste si, dupa aceea, mai si tai banii de la investitii ca sa ii bagi la buget si sa platesti pomeni.

Mai intai, PSD a pus-o sefa acolo pe tanti Lulache, veche clienta a lui Calin Popescu Tariceanu, care avea legatura cu energia nucleara cum am eu cu groapa Marianelor. In august 2017, au schimbat-o pe Lulache si au pus un ciutan de 28 de ani, cu studii la o universitate dubioasa din statul Maine, SUA, plus un stagiu la Institutul Nevsky din Sankt Petersburg, Rusia.

In acest timp, guvernul a confiscat 90% din profitul companiei si l-a bagat la pomeni. Te mai miri ca defectiunile se tin lant. Sa speram ca oprirea automata e tot ce poate fi mai rau…”, a sxcris Mircea Marian pe Facebook.

Joi, centrala de la Cernavoda a intampinat noi probleme.

„Specialistii investigheaza cauza si vor efectua lucrarile necesare de remediere in conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice in astfel de situatii. Nu exista o legatura cauzala intre reducerea de putere a Unitatii 2 din data de 25 martie 2018 si deconectarea automata a reactorului de astazi, 29 martie 2018. Deconectarea automata a reactorului de la SEN este prevazuta si realizata prin sisteme de protectie prevazute in proiect in anumite situatii, asadar reprezinta un comportament conservativ, procedurat fara impact asupra securitatii nucleare”, se arata intr-un comunicat al producatorului de energie.

„Deconectarea automata a reactorului de la SEN si lucrarile de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator”, precizeaza Nuclearelectrica.

Premierul Viorica Dancila a cerut Corpului de Control sa faca verificari la Centrala Nucleara de la Cernavoda, dupa ce mai multe avarii au avut loc in ultima perioada la acest obiectiv, au declarat apoi surse guvernamentale pentru Mediafax.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

17 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

17 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

17 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

7 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

17 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

17 ore ago