Atac la ambasada Rusiei din Kabul, un sinucigas s-a aruncat in aer. Rusia, printre putinele tari care si-a mentinut ambasada din Afganistan

externe

Un atacator sinucigas si-a detonat explozibilul in apropierea intrarii in Ambasada Rusiei la Kabul, a anuntat luni politia afgana, care a adaugat ca atacatorul a fost impuscat mortal de garzi inarmate in momentul in care se apropia de poarta, transmite Reuters, citata de Agerpres.

”Inainte de a ajunge la tinta, atacatorul sinucigas a fost recunoscut si impuscat de garzile (talibane) de la ambasada rusa… nu exista deocamdata informatii despre victime”, a declarat pentru agentia de presa britanica Mawlawi Sabir, seful circumscriptiei de politie in care a avut loc atacul.

Rusia este una dintre putinele tari care si-au mentinut ambasada la Kabul dupa ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, in urma cu mai bine de un an.

Desi Moscova nu recunoaste oficial guvernarea talibana, cele doua parti au purtat discutii pe tema unui acord privind furnizarea de benzina si a altor marfuri, aminteste Reuters.

Mai mult despre:

Comentarii: