Nou atac rusesc, RO-Alert pentru opt localitati din Delta Dunarii: „Pastrati-va calmul! Adapostiti-va in beciuri sau adaposturi de protectie civila”

news

Atac la Odesa

Fortele rusesti au bombardat din nou sudul regiunii Odesa cu drone de atac in noaptea de 12 spre 13 septembrie, ranind 6 civili, a anuntat pe canalul sau de Telegram Oleh Kiper, seful administratiei militare ucrainene din regiunea Odesa.

„Mai multe grupuri de drone de atac au vizat districtul Izmail. Din pacate, au avut loc cateva lovituri. Au fost raportate pagube in port si in alte infrastructuri civile. Ne ocupam de consecinte. Pompierii lucreaza la limitarea incendiilor provocate de explozia dronelor sinucigase”, a anuntat Kiper.

Kiper a mai precizat ca 6 civili ar fi fost raniti, aflati in prezent in spitale din zona. Trei dintre ei sunt in stare critica, iar alti trei sunt in stare moderata.

Fortele de aparare aeriana ucrainene au anuntat in aceasta dimineata, pe canalul de Telegram al UAF (Fortele Armate Ucrainene), ca ar fi doborat 32 de drone de tip „Shahed-131/136” deasupra regiunii Odesa.

Azi-noapte, la ora 00:54 AM a fost emis mesaj RO-Alert pentru opt localitati din Delta Dunarii, dupa atacurile rusesti cu drone: „Exista posibilitatea caderii unor obiecte din spatiul aerian. Pastrati-va calmul! Adapostiti-va in beciuri sau adaposturi de protectie civila. In lipsa unui adapost, ramaneti in interiorul casei, departe de geamuri si pereti exteriori. Durata estimata: 90 min.”

Localitatile sunt Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina si Vacareni, anunta ISU Dobrogea.

Reamintim ca in ultimele zile regiunea Odesa, in special porturile din zona, a fost tinta unor atacuri furibunde cu drone, intreprinse de armata rusa. Doua drone au explodat, accidental, si pe teritoriul romanesc.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: