Ati vazut kitschul facut de Firea in Bucuresti? Iata cu arata targul de Paste din Oradea – Galerie foto

news

Imaginile cu oua gigantice si iepuri uriasi din Bucuresti au devenit virale pe retelele de socializare, ornamentele de Paste instalate de Gabriela Firea fiind catalogate aproape unanim drept kitsch. Iata cum arata insa un eveniment similat organizat la Oradea.

Targul de Paste din Oradea este organizat de primarie prin Asociatia pentru promovarea turismului din Oradea si regiune (APTOR).

oradea 2
oradea 3 oradea 4
oradea 5 oradea 6
oradea 7 oradea 8

Iata si cateva imagini din Bucuresti, de la targul organizat de Gabriela Firea:

paste paste2 paste3 paste4

Intr-un comunicat de presa difuzat duminica, Gabriela Firea sustine ca decorul a fost creat de artisti cu renume in mai multe capitale europene.

Decorul din Piata Constitutiei, „care a facut obiectul unor comentarii rautacioase”, este realizat de Dragos Buhagiar, „scenograf de renume international”, membru al Uniunii Artistilor Plastici si al UNITER, potrivit PMB: „Conform viziunii scenografice, decorul aduce in atentia publicului valorile estetice nationale autentice, prin reinterpretarea motivelor traditionale, dar si prin elemente supradimensionate si personaje de poveste, spre incantarea copiilor. Pe langa elementele de noutate, atmosfera este intretinuta de artisti animatori, costumati in iepuri, personaje extrem de indragite in editiile anterioare ale acestui eveniment”, se arata in comunicat.

In comunicat se mai precizeaza ca „Bucurandu-se de un adevarat succes inca din anul 2015, indeosebi in randul celor mici, a fost amplasata in Piata Constitutiei o butaforie reprezentand un iepuras intr-un car gigant tras de o gaina, butaforie creata de scenograful Vutcariov Viaceslav, un artist apreciat, de asemenea, in mediul artistic national si international.”

Targul din Oradea a fost amenajat de un artist local, florarul Marius Sabau.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: