Au fugit deja trei condamnati in dosarul Oprescu. Ei sunt dati in urmarire generala de Politia Romana

actualitate

Nu mai putin de trei condamnati in dosarul de coruptie al lui Sorin Oprescu nu sunt de gasit de politisti pentru a fi incarcerati. Acestia au fost dati in urmarire generala.

Cei trei sunt Sorin Oprescu (10 ani si 8 luni), Bogdan Popa (11 ani si 6 luni, fost director in Primaria Capitalei) si Romeo „Romica” Albu (6 ani).

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat in urmarire, dupa ce nu a fost gasit la domiciliul sau pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea, informeaza Biroul de presa al IGPR.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Este vorba de dosarul in care Sorin Oprescu este acuzat ca a primit, in septembrie 2015, la locuinta sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, fost director al Administratiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de coruptie.

Initial, Tribunalul Bucuresti (instanta de fond) l-a condamnat pe Oprescu, in mai 2019, la 5 ani si 4 luni inchisoare, pedeapsa marita de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 8 luni, dupa ce judecatorii au aplicat forma agravanta a infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit deciziei instantei, Sorin Oprescu a primit 6 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravata; 6 ani pentru luare de mita, 3 ani inchisoare pentru abuz in serviciu si 3 ani si 6 luni inchisoare pentru spalarea banilor. Pedepse au fost contopite si, prin adaugarea unui spor, a rezultat 10 ani si 8 luni inchisoare.

Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei si de 9.500 euro.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea extinsa a imobilului situat in municipiul Bucuresti, str. Herastrau, cumparat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

In plus, a fost mentinut sechestrul asigurator asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casa, in suprafata de 526 mp si teren in suprafata de 895 mp, apartinand lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie sa plateasca si 50.000 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: