Au si americanii un Sova al lor. Gafa uriasa la Casa Alba

externe

Gafa uriasa la Casa Alba: Purtatorul de cuvant la Casei Albe, Sean Spicer, l-a comparat pe Bashar al-Assad cu Adolf Hitler si a spus, in timpul unei conferinte de presa, ca nici dictatorul nazist nu a facut ceva atat de josnic, respectiv sa foloseasca arme chimice.

Jurnalistii i-au cerut lamuriri, iar Sean Spicer a afirmat ca Adolf Hitler nu si-a gazat propriul popor, asa cum o face liderul sirian, scrie The Guardian.

„In acest moment, Sean Spicer nu mai are integritatea necesara pentru a ocupa functia de purtator de cuvant al Casei Albe, iar presedintele Trump trebuie sa-l concedieze imediat”, a fost raspunsul imediat Centrului Anne Frank pentru Respect Mutual, prin vocea directorului acestuia Steven Goldstein.

Ulterior, Spicer a fost nevoit sa ceara scuze pentru declaratia controversata.

„Cu toata sinceritatea, am facut din greseala un comentariu nepotrivit si insensibil legat de Holocaust si nu exista nicio comparatie”, a declarat Sean Spicer la postul de televiziune CNN, dupa ce a declansat o vie controversa in cursul briefingului sau de presa cotidian. „Pentru aceasta, prezint scuzele mele. A fost o greseala sa fac asa ceva”, a afirmat purtatorul de cuvant.

Pe vremea cand era purtator de cuvant al PSD-ului, fostul senator Dan Sova a facut o declaratie controversata, pentru care a fost rasplatit de partid cu o excursie la Muzeul Holocaustului.

„Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana (…) Nu au participat soldati romani. Este un lucru lamurit istoric”, declara Sova in 2012.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: