„Au trecut deja cateva zile”. Dancila se rasteste la presedintele Iohannis si ii da ordine: „Sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei”

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat marti ca asteapta din partea presedintelui Klaus Iohannis un raspuns privind propunerile de ministri interimari pentru Energie, Mediu si Relatia cu Parlamentul.

„Astept din partea presedintelui Iohannis un raspuns privind propunerile de ministri interimari pentru Energie, Mediu si relatia cu Parlamentul. Au trecut deja cateva zile. Inca mai sper ca domnul Iohannis sa dezvolte capacitatea de a intelege ca blocarea Executivului nu ajuta guvernarea si stabilitatea tarii. Asa cum inca mai sper sa realizeze ca vendetele cu care ne-a obisnuit fac rau in primul rand oamenilor si nu adversarilor dumnealui politici.

Romania are nevoie de un guvern functional. Fac, asadar, un apel catre domnul Iohannis sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei, pentru ca un adevarat sef de stat nu isi exercita niciodata puterea in moduri distructive si contraproductive pentru tara lui”, a scris pe Facebook presedintele PSD.

Pe 30 august, presedintele Iohannis a semnat decretul prin care se ia act de demisia Gratielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, si a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, si prin care se constata incetarea functiei de membru al Guvernului pentru cei trei. Acestia, membri ai ALDE, au demisionat dupa ce formatiunea a iesit de la guvernare.

In locul lor erau propusi interimari astfel: la Energie – ministrul Economiei, Niculae Badalau, la Mediu – ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, si la Relatia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat si comert, Radu Oprea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: