Au venit noile tramvaie romanesti la Cluj. Firea dorea tramvaie turcesti pentru Bucuresti

news

Primul tramvai din cele 24 comandate de Primaria Cluj companiei romanesti Astra Vagoane Calatori Arad a ajuns la Cluj. Tramvaie romanesti produse la Arad mai circula si in Oradea si Galati. La Bucuresti, Firea a intentioant sa aduca tramvaie turcesti.

Tramvaiul care a ajuns la Cluj este un model Imperio cu trei rame, adaptat pentru orasul de pe Somes. Sase din cele 24 de tramvaie comandate de Municipiul Cluj Napoca sunt modelul acesta. Toate garniturile produse pentru clujeni vor avea culoarea violet-gri.

Valoarea totala a contractului este de aproximativ 40 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile, scria Aradon.

Pe langa tramvaiele pe care le produce pentru muncipiul Cluj Napoca, Astra Vagoane Calatori va livra tramvaie si pentru Oradea (10+10) si Galati (18), dupa ce a castigat licitatiile organizate de administratiile locale de aici.

„Tramvaiul Imperio este cel mai recent produs al firmei noastre. Este primul tramvai modern, cu podea 100% joasa produs in Romania. Este destinat sa inlocuiasca vehiculele actuale uzate fizic si moral din depourile din Romania. Este produs in cooperare cu firma Siemens si are un design modern la standardele tehnice actuale. Cu operare uni sau bidirectionala are un interior spatios in culori deschise, modificabil conform cerintelor clientului. Conceptul garanteaza cel mai bun raport pentru pret, operare si mentenanta”, se afirma pe pagina de internet a companiei producatoare, Astra Vagoane Arad.

La inceputul lunii noiembrie 2019, Primaria Bucuresti a anuntat ca turcii de la Durmazlar au castigat licitatia prin care ar fi trebuit sa livreze 100 de tramvaie noi pentru Capitala. Licitatia a fost contestata de Astra Vagoane, companie care a participat la licitatie.

Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a anulat ulterior licitatia.

Foto:Tramclub.org

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: