Augustin Lazar, amenintat in stil mafiot de Toader. Ministrul a suierat ca il tine continuu sub observatie

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, ca procurorul general isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului si isi doreste ca aceasta autoritate sa fie exercitata intr-o maniera cat mai ”discreta”, dar functionala. In ceea ce priveste evaluarea procurorului general, Toader a spus ca aceasta este ”continua”.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost intrebat, miercuri seara, la Antena 3, daca considera ca procurorul general este subordonat ministrului Justitiei si a precizat: „E greu de raspuns”.

Toader a afirmat ca relatia dintre cei doi depinde de cum intelege fiecare sa-si exercite atributiile.

”Depinde foarte mult de cei doi subiecti: cum intelege unul sa-si exercite autoritatea, in limite constitutionale, cum intelege celalalt sa-si desfasoare activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei”, a mai spus Toader.

El a dat exemple de activitati in care Parchetul General a cerut opinia Ministerului Justitiei in dezvoltarea si desfasurarea activitatii.

Toader a explicat, in sustinerea ideii ca procurorul general este sub autoritatea ministrului, ca ”anual, procurorii, cel general si adjunctii, prezinta un raport la Ministerul Justitiei”.

”Trebuie sa avem grija ca aceasta autoritate sa fie exercitata intr-o maniera discreta, dar intr-o maniera functionala, operationala”, a mai spus ministrul Justitiei.

Intrebat daca este operationala si functionala autoritatea exercitata in prezent asupra procurorului general, Toader a raspuns: ”tinde sa devina operationala” si a explicat de ce foloseste termenul ”tinde”, facand referire la divergente de opinie cu procurorul general, in special in chestiunea sustinerii fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Potrivit lui Toader, procurorul general Augustin Lazar a avut un “parti-pris de sustinere a doamnei Kovesi”.

Intrebat despre evaluarea procurorului general, Toader a raspuns: „Evaluarea este continua”.

Ministrul Justitiei a refuzat sa precizeze cand vor exista niste concluzii ale acestei evaluari.

”Cand tragem linie, atunci vedem”, a mai spus Toader.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: