Augustin Lazar le taie avantul propagandistilor de la Antena 3 si RTV. De ce a ales-o pe Anca Jurma la sefia DNA

news

Augustin Lazar a spus, miercuri, la sediul CSM, ca a delegat-o pe Anca Jurma pentru functia de procuror-sef interimar al DNA, deoarece ea este un procuror echilibrat si experimentat, care nu trebuie sa exceleze in anchete pentru a asigura continuarea activitatii in Directie.

„Domnia sa este o persoana experimentata, este un procuror experimentat al DNA, este un diplomat al Ministerului Public, este vicepresedinte al retelei internationale anticoruptie din Europa si este foarte bine cunoscuta atat la nivel european, cat si la nivel intern. Este un procuror echilibrat, care nu trebuie sa exceleze in anchete, fiindca sunt anchetatori. Ceea ce se reproseaza public acum DNA, nu sunt in niciun caz incisivitatea si anchetele pe care le face. Sunt destui care sa faca anchete, trebuie sa fie si procurori care sa asigure echilibrul, sa ia niste masuri intelepte, echilibrate in acest moment, care este foarte sensibil”, a spus procurorul general Augustin Lazar, citat de Mediafax.

Ca urmare a decretului prin care presedintele Klaus Iohannis a revocat-o din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie pe Laura Codruta Kovesi si a publicarii acestuia in Monitorul Oficial, procurorul general Augustin Lazar a emis, luni, ordinul de delegare in aceasta functie a Ancai Jurma, procuror DNA, anunta Parchetul General.

Procurorul Anca Jurma a detinut doua mandate de sef al serviciului de cooperare internationala, ulterior fiind consiliera Laurei Codruta Kovesi, insa aceasta nu a instrumentat dosare penale de mai bine de 10 ani.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: