AUR-ist viteaz cu jandarmii, lesinat pe targa la Sectie. Cine este individul retinut la protestul din Piata Universitatii. Suparat ca l-a lasat nevasta

news

Individul care a fost retinut, luni, de jandarmi la protestul AUR din Piata Universitatii a fost luat cu ambulanta de la Sectia 10 de politie dupa ce a sustinut ca i s-a facut rau.

UPDATE Individul a fost retinut pentru 24 de ore. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 au solicitat apoi instantei emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. „La data de 29.03.2021, in jurul orelor 17,10, inculpatul, in timp ce participa la protestul organizat impotriva masurilor adoptate de Guvern pentru protectia anti-COVID, in Piata Universitatii, pe fondul refuzului de a respecta normele de protectie si de a se legitima, s-a opus conducerii la sediul sectiei de politie si a exercitat violente impotriva unei persoanei vatamate, jandarm aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, producandu-i leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un numar de 1 – 2 zile de ingrijiri medico-legale si a provocat distrugerea castii tip hands-free aferenta statiei de emisie receptie si a ochelarilor apartinand unei alte persoanei vatamate”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

In Piata Universitatii, individul a a incercat sa-i smulga masca unui jandarm, apoi s-a impotrivit violent sa fie dus la duba.  La Sectia 10, el a refuzat timp de doua ore sa le spuna politistilor cum il cheama, si a refuzat un avocat din oficiu, preferand sa isi cheme un avocat ales. Apoi,  el a chemat ambulanta.

Acesta are 40 de ani, este inginer si s-a intors dupa 10 ani din Statele Unite. De curand a divortat si recunoaste ca este suparat si din acest motiv, a spus pentru Antena 3.

Intrebat de ce refuza sa poarte mascam barbatul a raspuns:  „Sa-i spuneti patriarhului sa cheme lumea la biserica fara masca. Pentru ei am iesit. Mergeti la biserica fratilor, fara masca pe bot. Nu ma lasa sa intru in ambulanta asta fara masca. Am tensiunea mare”.

„Un jandarm m-a bagat cu capul in scaun si aveam si tricolorul pe cap, tipam dupa aer si am crezut ca mor. Mi-au dat amenda”, s-a mai plans barbatul.

Medicul de pe ambulanta care s-a prezentat la Sectia 10 de Politie din Capitala a declarat pentru Antena 3 ca starea barbatului este stabila dar ca va fi transportat la Spitalul Floreasca pentru evaluare. Acesta nu a fost testat pentru COVID-19 pentru ca, spune medicul, neaga ca ar fi avut contact direct cu vreun bolnav sau simptome specifice infectiei cu coronavirus.

„In legatura cu imobilizarea unei persoane, in zona adunarii publice din Piata Universitatii, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Barbatul a refuzat sa poarte masca de protectie, motiv pentru care i s-a pus in vedere sa se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii si a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i insoti la sectia de politie, in vederea stabilirii identitatii, conform procedurii in vigoare. A incercat sa smulga materialele din dotarea jandarmilor si a lovit cu picioarele.

Prin urmare, a fost retinut si condus la sectia de politie, pentru luarea masurilor legale ce se impun”, a explicat Jandarmeria.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: