AUR merge la Cotroceni cu omul Rusiei, Calin Georgescu, ca propunere de premier: „Sansa Romaniei este intelepciunea ruseasca”

politica

Co-presedintele AUR, George Simion, a declarat luni, inainte de consultarile de la Palatul Cotroceni, ca partidul sau vrea sa propuna un premier independent. Simon spune ca daca Iohannis il va propune din nou pe Florin Citu in functia de prim-ministru, „AUR va initia procedurile de suspendare a presedintelui”.

„AUR propune premier independent, care sa faca tranzitia catre alegeri anticipate. In momentul asta am purtat discutii si cu celelalte formatiuni, nu exista o alta majoritate parlamentara. Dar AUR isi ofera sprijinul pentru stabilitate.

Noi ne dorim un premier independent precum Calin Georgescu, asteptam si celelalte formatiuni sa vina cu nume pe care-l sa-l agreem. Ii semnalam presedintelui Iohannis ca aceasta intarziere si temporizare nu poate sa se prelungeasca. Klaus Iohannis trebuie sa faca azi o nominalizare in urma discutiilor pe care le purtam, altfel daca va merge cu propunerea sa puna un om de paie, sa faca figuratie, si apoi sa vina premier Florin Citu nu este acceptabil.

In acel moment, AUR va initia procedurile de suspendare a presedintelui. Am pierdut o saptamana degeaba, ce am asteptat, sa joace presedintele golf, sa mearga la Sibiu, sa se intoarca”, a declarat George Simion, la Parlament.

Citeste si: Omul Rusiei, discurs neolegionar in fata AUR-istilor din Piata Universitatii: „La fapte, fratilor, sa nu uitam ca in bratele voastre sta steagul biruintei”

Simion mai spune ca orice tergiversare va fi interpretata ca o incercare de a-l mentine pe Florin Citu la Palatul Victoria.

Calin Georgescu, persoana sustinuta de AUR pentru pozitia de prim-ministru al Romaniei, a declarat in luna aprilie, la postul Metropola TV ca ”sansa Romaniei este intelepciunea ruseasca”. El a adus elogii Rusiei si a atacat Statele Unite folosindu-se de temele de propaganda lansate de Moscova.

In cadrul emisiunii ”Madalin Ionescu Show” de la Metropola TV, post controlat de Florentin Pandele, Calin Georgescu a declarat ca in cazul conflictului din estul Ucrainei se manifesta ”interesele industriei de razboi americane”.

”Situatia din Ucraina este in mod clar manipulata, in interesul de a declansa un conflict care sa ajute financiar complexul militar al Statelor Unite, industria militara a SUA”, a declarat Georgescu.

”Un conflict pune in foarte mare dificultate Romania care nu este pregatita pentru nimic. Orice cataclism care ar veni, Doamne fereste, peste Romania, va asigur ca Romania NU este pregatita cu absolut nimic. Zero!”, a mai spus Calin Georgescu.

”Complexul militar industrial american este interesat sa impinga catre un conflict – si vor fi ajutati nationalistii extremisti din zona. Va aduce un mare profit – asa cum aduce si asa zisa pandemie in lume”, a sustinut premierul AUR.

”In cazul in care apar secvente militare grave, Romania le poate ignora?”, a fost intrebat Georgescu.

”Romania nu poate ignora asa ceva, numai ca nu este pregatita cu absolut nimic. Sansa Romaniei este intelepciunea ruseasca”, a subliniat premierul AUR.

”Pe de alta parte, Rusia stie sa-si protejeze cetatenii – si, probabil, exemplul Crimeii va fi preluat ad litteram pentru regiunea Donbass. Rusia este extrem de bine pregatita – si nu cred ca va cadea in plasa intinsa pentru generarea unui conflict, dar in acelasi timp nici nu se va lasa mai prejos daca lucrurile vor escalada.

”Rusii sunt cei mai buni sahisti din lume – si asa vor ramane – si stiu cand o capcana este intinsa. Aceasta este sansa Romaniei, pentru ca nu e pregatita cu nimic, diplomatic si strategic”, a mai spus Georgescu.

Declaratiile lui Calin Georgescu au fost redate pe larg de Sputnik, platforma de propaganda a Rusiei.

Mai mult despre:

Comentarii: