AUR vrea sa cucereasca orasul Iasi cu un campion al traseismului politic: Tudor Ciuhodaru. Simion este in capitala Moldovei: „Ne vom aduna in spatele lui Ciuhodaru”

politica

Presedintele AUR, George Simion, a anuntat luni ca Tudor Ciuhodaru este candidatul AUR la Primaria Iasi. Ciuhodaru este acum europarlamentar PSD.

„Medicul Tudor Ciuhodaru trebuie sa fie noul primar al Iasului si toti ne vom aduna in spatele lui. (…) Singurul om care indiferent de coloratura politica, de preferintele pentru un partid sau altul a iesenilor, ne-a dat pe primul sau al doilea loc, in functie de naumite considerente, medicul Tudor Ciuhodaru, trebuie sa fie viitorul primar al Iasului

(…) De la 1859 incoace toti am acumulat frustrari. Vedem ca Iasiul este lasat tot timpul deoparte. Suntem totusi capitala istorica a Romaniei, un oras care merita mult mai mult, iar de fiecare data fondurile si resursele se duc spre Ardeal sau spre alte zone, iar Iasiul e lasat in spate. haideti sa facem impreuna bine Iasiului”, a declarat Simion la Iasi.

Ciuhodaru este unul dintre campionii traseismului in politica romaneasca. In 2008, a intrat in Camera Deputatilor din partea PSD, partid pe care l-a parasit in ianuarie 2010. Pana in octombrie 2011, Ciuhodaru a fost ba independent, ba reprezentant al PC. In iunie 2012, a candidat la Primaria Iasi din partea unei aliante formate din UNPR, PNG si PER, aminteste Ziarul de Iasi. In toamna aceluiasi an, candideaza din nou pentru un loc de deputat, dar, de data aceasta, din partea PPDD Vaslui, partid in care a rezistat pana in aprilie 2015, moment in care s-a reinscris in UNPR Iasi.

Cum alegerile parlamentare bateau din nou la usa, Ciuhodaru a reaparut, in martie 2016, pe lista PSD pe un loc care i-a asigurat al treilea mandat consecutiv de deputat.

In 2020, Ciuhodaru a reusit sa intre si in Parlamentul European.

Citeste si: Traseism masiv catre AUR: Peste 150 de primari, viceprimari si alti alesi locali de la PSD si PNL au trecut la partidul lui Simion

Citeste si: Simion s-a razgandit, accepta masiv PSD-isti in AUR. Acum cateva luni: „Nimeni cu un pedigree legat de PSD nu va fi reprezentantul nostru”

In toamna, la Ploiesti, presedintele AUR, George Simion, a anuntat ca AUR nu va accepta cu niciun chip pesedisti pe liste.

“Nimeni cu un pedigree legat de PSD nu va fi reprezentantul nostru”, afirma Simion pe 7 septembrie 2023.

Printre alti parlamentari PSD care au trecut la AUR se numara si Daniel Florea, fost primar si presedinte al PSD Sector 5.

“Am vazut tragediile care au avut loc in azilele groazei, la Botosani, la 2 Mai, la Crevedia (…). Toate au un numitor comun – conducerea de 33 de ani a tarii care a fost reprezentata de PSD. In Voluntari conduce PSD-ul, in Botosani conduce PSD-ul, in Crevedia conduce PSD-ul, in Caracal conduce PSD-ul”, spunea atunci Simion.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: