Austria anunta ca o sustine pe Kovesi la sefia Parchetului European: „E cea mai buna”. Tudorel Toader si Dragnea fac infarct

news

Kovesi are sanse mari sa fie sefa Parchetului European.

Ministrul de Justitiei al Austriei, Josef Moser, a anuntat vineri ca tara sa o va sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef al Parchetului European, anunta jurnalista Loredana Diacu.

UPDATE „Da, sprijin aceasta candidatura. Pe 11 Ianuarie au fost alesi cei mai buni 11 candidati dintre cei 24 de pe lista, iar pe 30 si 31 Ianuarie au avut loc audierile celor 11 candidati ramasi in discutie si s-a intocmit o lista scurta unde pe primul loc este doamna Kovesi. Nu exista niciun dubiu ca merita aceasta pozitie si acum trebuie sa mergem la Parlamentul European si la Consiliu (UE – n.r.) unde sa obtina aceasta nominalizare”, a declarat Moser,a Bucuresti, pentru televiziunea austriaca ORF.

„Ministrul de Justitie al Austriei tocmai ce a declarat ca va vota pt Kovesi procuror european, ca e cea mai buna”, a spus Diacu.

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), Gunther Krichbaum, a declarat, joi, ca si Franta si Germania ar putea sa o sprijine pe Laura Codruta Kovesi.

„Competentele doamnei Kovesi sunt fara nicio urma de indoiala, este practic predestinata pentru aceasta functie, si eu mi-as putea imagina, de exemplu, ca Germania si Franta ar putea ajunge la un compromis si gasi o solutie de comun acord in favoarea candidatului roman.

Am adresat si o solicitare ministrului roman al Justitiei de a se situa si de a sprijini candidatul roman, pentru ca este un candidat care are sanse, si care este candidat la o functie inalta europeana si care ar fi practic oprit, putin infranat, de catre propriii sai oameni (conationali – n.red.) „, a precizat Krichbaum.

Mai mult despre: ,


Comentarii: