externe

Austria refuza sa isi retraga diplomatii din Kiev si critica SUA: „Este un semn de intrebare pentru poporul Ucrainei daca iti retragi diplomatii devreme”

Seful diplomatiei austriece Alexander Schallenberg a criticat retragerea de diplomati din capitala ucraineana Kiev pe fondul temerilor privind o invazie rusa, informeaza dpa, citata de Agerpres.

„Cred ca este un semn de intrebare pentru poporul Ucrainei daca iti retragi diplomatii devreme”, a spus Schallenberg, citat marti de grupul media german Funke.

Ministrul afacerilor externe al Austriei a spus ca el a hotarat ca „angajatii ambasadei austriece trebuie sa stea pe loc (in capitala ucraineana) in timpul acestei faze volatile, atat timp cand acest lucru este intr-un fel justificabil”.

SUA si alte tari si-au relocat membri ai personalului lor diplomatic de la ambasadele lor din capitala ucraineana, ceea ce deja a starnit critici din partea presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Referitor la vizita pe care cancelarul federal german Olaf Scholz o va intreprinde marti in Rusia, Schallenberg a declarat: „Noi suntem deschisi unor discutii serioase cu Moscova, dar in acelasi timp semnalam in mod clar costurile politice si economice mari cu care se va confrunta Rusia daca va exista o agresiune militara impotriva Ucrainei”. „Sunt convins ca Olaf Scholz va continua sa acorde importanta la Moscova acestei pozitii comune a Uniunii Europene”, a adaugat Schallenberg.

Potrivit sefului diplomatiei austriece, Europa ar trebui sa se afirme in aceasta situatie. „Uniunea Europeana este cea care are cele mai apropiate legaturi economice cu Rusia si din acest motiv cele mai mari oportunitati de a-si exercita influenta”, a subliniat el.

Alexander Schallenberg l-a criticat pe presedintele american Joe Biden pentru ca a vorbit despre pericolului unui „razboi mondial” in conexiune cu criza ucraineana, atentionand ca un astfel de limbaj este „extrem de periculos”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rares Bogdan: „Cand o sa am eu parul lung, atunci o sa castige PSD-istii la Iasi”

Prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan exclude posibilitatea ca PSD sa castige Consiliul Judetean Iasi, detinut in…

12 minute ago

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

2 ore ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

O oră ago

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

43 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

4 ore ago