„Auzi, ma, manca-ti-as, l-a adus pe baiatul lui din Teleorman”. Stenograme, cum se certau Zgonea si Dragnea pentru a-si numi clientii in functii importante in stat

news

Stenograme din dosarul lui Valeriu Zgonea, care a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, arata cum acesta se certa cu Liviu Dragnea pentru a-si numi apropiatii un functii importante din stat.

Fragmente din stenograme au fost date publicitatii de jurnalista Ionela Arcanu:

„Valeriu Zgonea ar fi rivalizat cu Liviu Dragnea, in 2013, pentru a-si pune omul intr-un post banos la o institutie de stat. Pana la urma, Zgonea a castigat, dar acum este trimis in judecata pentru aceasta isprava si este acuzat de trafic de influenta.

‘Valeriu Zgonea: Stai, ma, ca ma cert cu Dragnea, ca Dragnea vroia sa puna el subsecretar…
Dumitru Dobrica: Ii nebun la cap?
Valeriu Zgonea: Pe cuvantu` meu! Deci …caldura. Acuma l-am convins! (…) L-adusese pa baiatu` lui de la TELEORMAN! Auzi, tu, ma, manca-ti-as!’, se arata in dosarul de la Tribunalul Bucuresti”, scrie Ionela Arcanu pe Facebook.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Valeriu Zgonea, fost presedinte al Camerei Deputatilor.

Conform procurorilor anticoruptie, Zgonea este acuzat de infractiunea de trafic de influenta.

”In perioada cu iulie 2012 – aprilie 2013, cand indeplinea functia de presedinte al Camerei Deputatilor si totodata vicepresedinte al unei formatiuni politice, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a acceptat promisiunea facuta de inculpatul Dobrica Dumitru, consilier judetean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, in schimbul influentei pe care a lasat sa se creada ca o are asupra unor functionari publici si a promis ca-i va determina sa numeasca intr-o importanta functie publica o ruda a lui Dobrica Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Stefan a primit de la inculpatul Dobrica Dumitru foloase necuvenite in suma totala de 62.143 lei, reprezentand contravaloarea unor servicii de turism si cheltuieli legate de construirea unei case de vacanta in judetul Covasna.

La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu – Stefan, persoana respectiva a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor facute de Zgonea Valeriu -Stefan, persoana respectiva si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii pana la concurenta sumei de 62.143 lei. Mentionam ca, in aceeasi cauza, inculpatul Dobrica Dumitru, consilier judetean in cadrul Consiliului Judetean Buzau in perioada iunie 2004-decembrie 2013 si administrator/actionar al unei societati comerciale, a incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei (detalii in comunicatul nr. 1268/VIII/3 din 27 decembrie 2017).

Prezentul dosar a fost inaintat spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de mentinere a masurii controlului judiciar si a masurii asiguratorii dispuse”, se arata in comunicatul DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: