Averea judecatoarei pe care se baza Remus Truica in dosarul Ferma Baneasa. Printul Paul: „Ni s-a precizat ca ei au acces inclusiv la Curtea suprema, ca daca va fi nevoie ne poate ajuta la Curtea suprema”

news

In motivarea deciziei de condamnare in dosarul Ferma Baneasa, judecatorii arata ca printul Paul al Romaniei a primit asigurari de la afaceristul Remus Truica ca are „pile” la prim-ministrul Tariceanu, iar casa de avocatura care-l reprezinta pe Truica are sprijin inclusiv la instanta suprema, sotia avocatului Tuca fiind judecatoare la ICCJ.

„Potrivit declaratiei de suspect data de Paul Al Romaniei in data de 23.04.2015 acesta arata urmatoarele: ‘Tin minte ca, in acest context, Remus Truica a spus sa nu-mi fac griji cu Tariceanu deoarece rezolva el. In acele imprejurari, Remus Truica mi-a spus ca Ioana Tariceanu lucreaza la SCA Tuca. Cu aceasta ocazie ni s-a precizat ca ei au acces inclusiv la Curtea suprema, ca daca va fi nevoie ne poate ajuta la Curtea suprema, spunand ca doamna Tuca este judecator acolo’”, se arata in motivarea instantei.

Intr-adevar, potrivit declaratiei de avere a Alinei Iuliana Tuca, ea este casatorita cu Florentin Tuca, coordonatorul casei de avocatura din care facea parte Robert Rosu, avocatul lui Truica la un moment dat. Potrivit documentului citat, sotii Tuca au trei terenuri in Bucuresti si unul in Busteni, un apartament si o casa de 598 metri patrati in Capitala, plus doua case de vacanta in Busteni.

Bijuteriile si ceasurile celor doi insumeaza 73.000 de euro, conturile bancare si investiile in fondurile din tara fiind de 220.000 de euro.

De la Inalta Curte, judecatoarea Tuca a incasat anul trecut un salariu de 304.000 de lei, iar Florentin Tuca a declarat 4,65 milioane de lei castig din casa de avocatura.

Din transferul titlurilor de valoare administrate de Kathrein Privatbank Aktiengesellschaft, Viena, Austria, avocatul Tuca a mai incasat aproape 36.000 de euro.

De la BRD Asset Management SAI a mai incasat anul trecut 12.000 de euro, 176.000 de lei dividende de la societatea Tuca Zbarcea si Asociatii Tax SRL, de la Bursa de Valori Bucuresti 62.000 de lei, iar de la Credit Suisse a incasat dobanzi si dividend in valoare de 97.000 de lei.

In decembrie anul trecut, Inalta Curte a dat verdictul final in dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica a fost condamnat la sapte ani de inchisoare, israelienii Benyamin Steinmetz si Tal Silberstein au primit cate cinci ani de inchisoare, iar prinul Paul al Romaniei, trei ani si patru luni.

Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, iar avocatul Robert Rosu la 5 ani de detentie.

Paul al Romaniei si Nela Pavaloiu, care a primit 5 ani inchisoare, au fugit din tara si sunt dati in urmarire internationala. La fel si miliardarul israelian Beny Steinmetz.

Mai mult despre: ,

Comentarii: