Avertisment: „Asa arata marea conspiratie a lui Liviu Dragnea impotriva Romaniei. Un infractor ajuns pe culmile disperarii vrea sa-si arunce tara in aer”

politica

Jurnalistii Dan Tapalaga si Cristian Pantazi publica un text bine argumentat in care avertizeaza asupra intentiilor reale ale lui Liviu Dragnea privind viitorul Romaniei. Prin masurile populiste recente, dublate de o campanie de propaganda anti-occidentala, Dragnea urmareste iesirea tarii „din lumea cu reguli stricte a Uniunii Europene”.

„Este unul din cele mai dificile momente pentru statul roman din ultimii 25 de ani. In paralel cu atacul la justitie, Dragnea si PSD lanseaza un atac iresponsabil la stabilitatea economica a tarii, dar si lovituri disperate la adresa UE si aliatilor occidentali. Niciodata un partid nu a periclitat stabilitatea statului, amenintand sa-l prabuseasca sub greutatea populismului extrem, asa cum o face PSD acum, cu o agenda copiata de la Viktor Orban si congruenta cu interesele Rusiei. Cum si in ce fel saboteaza toate actiunile si declaratiile liderului PSD din ultimele zile interesele Romaniei pe termen lung? De ce legile salarizarii citite la pachet cu impozitul pe gospodarii reprezinta un veritabil OUG 13 in domeniul economic?”, avertizeaza cei doi jurnalisti pe hotnews.ro.

Iata argumentele celor doi jurnalisti:

„Nebunia a inceput cu proiectul legii salarizarii bugetarilor. O lege absolut necesara pentru a pune ordine in haosul din Stat s-a transformat intr-un dezmat pe bani publici. Pe scurt, PSD vrea sa mareasca pana in 2022 veniturile bugetarilor intr-un ritm nemaintalnit si fara sa tina cont de capacitatea economiei. Fara nici o intentie de reformare a sistemului bugetar, PSD arunca de-a valma cresteri necesare (medici, profesori) si cresteri aberante (functionarii care capuseaza toate institutiile supradimensionate ale statului).

Rezultatul previzibil? O dezechilibrare a finantelor publice chiar din 2018, an in care cheltuielile pentru salariile uriasei birocratii din Romania vor creste cu aproximativ 25 de miliarde de lei dupa cum avertizeaza presedintele Consiliului Fiscal. Mai mult: anvelopa salariala pentru bugetari va creste pana aproape de 10% din PIB (fata de 7-8% din PIB acum), in conditiile in care ponderea veniturilor colectate in PIB este de circa 30-32%. Adica peste 30% din veniturile tarii vor fi cheltuite pe salarii, intr-o tara aflata in nevoie disperata de investitii.

A urmat nebunia impozitului pe venitul global. O marota a PSD-ului din vremea lui Ion Iliescu a fost resapata de tandemul Liviu Dragnea – Darius Valcov (da, omul acuzat de procurori ca isi ascundea tablourile in pereti face acum politica fiscala a Romaniei). PSD flutura marota unei scaderi abrupte de impozit pe venit de la 16% la 10% sau chiar 0% pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei, dar in spatele ei se ascunde o capcana mortala. Practic, PSD vrea sa transforme romanii intr-o armata de nemti disciplinati cu propriile finante, care sa apeleze la 35.000 de consultanti platiti de stat pentru a completa declaratiile de venit in care sa inghesuie bonuri si facturi pentru cheltuieli deductibile.

PSD propune o adevarat revolutie fiscala. Dar planul propus e extrem de complicat si comporta o multime de necunoscute: de unde va avea statul bani sa plateasca armata de 35.000 de consultanti? Cum vor gestiona romanii fara experienta situatia fiscala a „gospodariilor” invocate de Ministerul Finantelor? Cum va procesa Fiscul o situatie ata de complicata, daca acum ii e greu sa gestioneze o politica fiscala mult mai simpla? Ce investitii – mamut vor trebui facute in sistemele informatice? Cum acopera statul gaurile aparute din disparitia impozitului pe veniturile mai mici de 2.000 de lei?

Urmeaza o alta aventura economica: infiintarea Fondului National de Investitii. Initiativa e tinuta departe de ochii partenerilor – FMI si UE, si toata lumea se teme ca va fi inca o initiativa a PSD de drenare a banului public din companiile de stat. In fond, PSD are un lung istoric de devalizare a banului public, de aici si temerile legitime in legatura cu acest proiect.

Toate proiectele de mai sus arata extraordinar de periculos pentru economia Romania. Mai ales daca le conjugam cu alte idei care circula in partid: posibila sacrificare a bufferului de 6 miliarde de euro de la Ministerul Finantelor pentru asigurarea bugetului de salarii, precum si calculul ca ar putea folosi fonduri europene pentru plata salariilor gonflate. Ambele sunt profund nocive si ar duce Romania in zona statelor imprevizibile pentru parteneri.

Dar daca toate aceste proiecte nu sunt gandite pentru fi realizate, ci doar pentru a oferi PSD-ului si lui Liviu Dragnea pretexte de a se victimiza (noi am vrut, dar nu ne lasa strainii), sa acuze Occidentul ca se opune bunastarii romanilor, redusi la stadiul de colonie? Daca este doar modul lor de a forta iesirea din lumea cu reguli stricte a Uniunii Europene pentru a plonja din nou in no-man-land-ul in care am baltit in anii 90?”, scriu Tapalaga si Pantazi pe hotnews.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: