AVERTISMENT din partea Libanului: „Unu din 50 de refugiati sirieni ar putea fi terorist ISIS”

news

Ministrul Educatiei din Liban a lansat o teorie ingrijoratoare. El sustine ca cel putin 2% din cei 1,1 milioane de sirieni care traiesc in taberele de refugiati din Liban ar putea fi jihadisti care vor sa ajunga in Europa pentru a pune la cale atacuri teroriste.

Gruparile Stat Islamic si Levant ar fi cele care trimit in tarile europene militanti radicali. „2% din ei inseamna mai mult decat suficient pentru a provoca probleme”, spune Elias Bou Saab. El a recunoscut ca nu isi bazeaza declaratia pe dovezi concrete, insa sustine ca asta ii „spune instinctul”.

„Nu am nicio informatie. Instinctul imi spune ca acestia faciliteaza o astfel de operatiune. Din ce motiv, nu stiu”, le-a declarat Elias Bou Saab jurnalistilor, potrivit telegraph.co.uk.

cameron_3440114b

Avertismentul a fost lansat de oficial in timp ce premierul britanic David Cameron viziteaza zilele acestea taberele de refugiati din Liban si Iordania, vizita in care prim-ministrul a subliniat faptul ca Marea Britanie a contribuit cu peste un miliard de lire sterline pentru sprijinirea taberelor de refugiati sirieni.

Cu acest prilej, ministrul Educatiei din Liban a povestit o situatie anterioara petrecuta la una din taberele de refugiati din Liban. „Cand soldatii libanezi au fost rapiti in Liban, oamenii care i-au capturat proveneau din tabere. Noi ii cazasem in tabere in Liban si aveam grija de ei, cand ne-am trizit ca parasesc aceste centre si incep sa atace armata. I-au rapit pe soldati si s-au retras cu ei in munti”, a explicat Elias Bou Saab.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: