Avertisment grav al lui Dacian Ciolos in privinta actiunilor PSD: „Riscam viitorul Romaniei”

politica

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri, ca ideea de marire a salariilor, de a transmite evolutia economica si in marirea salariilor e un lucru necesar, dar a avertizat ca, daca acesta se face „populist si electoralist”, trebuie explicat oamenilor ca li se risca viitorul, dar si viitorul economiei.

„Da, avem nevoie in perioada urmatoare sa facem ca evolutia economica buna a Romaniei sa fie resimtita si in nivelul de trai al romanilor, dar daca nu facem asta cu decizii responsabile riscam sa repetam istoria si dupa o perioada de crestere economica sa ajungem din nou la probleme. De aceea, cred ca ideea de a mari salariile (…) de a transmite cresterea economica si in evolutia salariilor e un lucru necesar, dar, daca acest lucru se face in mod populist si doar electoralist, cred ca trebuie sa le explicam oamenilor ca prin asta le riscam viitorul si riscam viitorul economiei Romaniei”, a afirmat Ciolos, la Consiliul National al PNL.

In opinia sa, problema in Romania nu tine de o crestere procentuala a salariilor intr-un domeniu sau altul, ci de faptul ca nu a fost tratata „chestiunea disfunctionalitatilor in abordarea politicii salariale”.

La randul sau, Klaus Iohannis a declarat cu privire la legea referitoare la majorarile salariale ca este greu de spus ca poate fi de acord cu astfel de prevederi votate de Parlament pe „ultimii doi metri” inainte de alegeri.

„Este greu de spus ca poti sa fii de acord cu majorari votate asa, nici pe ultima suta de metri, pe ultimii doi metri inainte de alegeri. Mie mi se pare ca Parlamentul a ajuns intr-o zona populist-electoralista unde nu ar trebui sa ajunga. Pe de alta parte, pot sa-i inteleg foarte bine pe oameni ca vor sa fie bagati in seama, vor sa fie ascultati si sindicatele vor sa vina sa ceara cresteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cantarite. Nu putem pausal sa spunem ca unii sau ceilalti nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri sa fie bine judecate, bine chibzuite si de aceea am facut recomandarea mai demult ca in aceste ultime zile ale Parlamentului sa nu discute la viteza foarte mare chestiuni care este bine sa se discute intr-un mod asezat’, a spus seful statului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: