„Avionul ocupantilor arde”. Inca un Su-34 a fost doborat in Ucraina. Bilant de 1 decembrie: „280 de avioane inamice au fost distruse” – Video

externe

Inca un avion de vanatoare-bombardament rus Su-34 a fost doborat in Ucraina, se anunta pe un cont de Twitter ale fortelor speciale ale armatei Ucrainei.

In total, Ucraina a doborat 280 de avioane ale Rusiei, anunta Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

Rusia a pierdut deja aproximativ 89.440 de soldati in Ucraina, dintre care 560 doar in ultima zi, a anuntat Ukrinform pe 1 decembrie, citand Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

Intre 24 februarie 2022 si 1 decembrie 2022, pierderile totale de lupta ale inamicului au inclus, de asemenea, 2.915 tancuri (+1 in ultima zi), 5.877 de vehicule blindate de lupta (+5), 1.904 sisteme de artilerie (+2), 395 de sisteme de rachete cu lansare multipla, 210 sisteme de lupta antiaeriana, 280 de avioane, 261 de elicoptere, 4.441 de autovehicule si rezervoare de combustibil (+12), 16 nave de razboi/barci, 1.562 de vehicule aeriene fara pilot, 163 de unitati de echipament special.

In total, au fost doborate 531 de rachete de croaziera inamice.

Presedintele Belarus, Aleksandr Lukasenko, a acuzat joi Ucraina ca incearca „sa tarasca” cu orice pret NATO in conflictul armat cu Rusia, a transmis agentia oficiala BELTA, preluata de EFE.

„Toate agentiile fortelor de securitate remarca o crestere a numarului de provocari in apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, incearca sa tarasca trupele statelor membre ale NATO in conflict”, a sustinut Lukasenko in cadrul unei reuniuni cu privire la situatia politico-militara din proximitatea Belarus.

In opinia sa, o dovada in acest sens o reprezinta caderea unei rachete pe teritoriul Poloniei, despre care initial Occidentul a crezut ca este de provenienta ruseasca, insa ulterior a exprimat opinia ca dispozitivul ar fi putut fi lansat de Ucraina si a cazut din greseala pe teritoriul polonez.

Lukasenko a insistat ca Belarusul „a reusit pana acum sa evite ca un adversar potential sa foloseasca forta militara impotriva tarii” sale.

Totusi, liderul autocrat de la Minsk a cerut agentiilor de aparare din Belarus sa continue sa monitorizeze constant orice indiciu privind o posibila „pregatire a unei agresiuni directe impotriva tarii noastre”.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: