Avocata lui Kovesi la CEDO, impresionata: „Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”

news

Nicoleta Popescu, avocata care a reprezentat-o pe Laura Codruta Kovesi la CEDO, a anuntat marti seara de ce fosta sefa a DNA nu a dorit niciun leu ca despagubiri. „Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”, a spus Popescu.

„Am avut o discutie cu doamna Kovesi in momentul in care trebuia sa solicitam aceste despagubiri. I-am spus ca este dreptul dumneai sa solicite, i-am dat ca jurisprudenta cauza Baka impotriva Ungariei, care a stat si la baza condamnarii de astazi. CEDO a acordat domnului judecator din Ungauia o despagubire de 100.000 de euro. Asta pentru a avea dansa un criteriu al solicitarii pe care putea sa o faca CEDO.

Am fost extrem de surprinsa cand a spus ca nu doreste sa solicite nicio suma de bani, nici cu titlu de despagubiri morale, nici cu titlu de despagubiri materiale si nici sa-si ramburseze cheltuielile de judecata. A spus ca pentru dansa este foarte importanta hotaraea in sine, ca un remediu personal, care este sufiecient, si ca nu doreste ca cetatenii romani, statul roman sa-i plateasca o suma de bani. Ca un detaliu, despagubirile obtinute in procesele de la CEDO sunt platite de Ministerul Finantelor, din banii nostri.

Eu am precizat Curtii Europene ca dansa nu doreste sa primeasca nicio despagubire. Recunosc, a fost primul reclamant din viata mea care nu a dorit nicio suma de bani”, a spus avocata intr-un interviu pentru PressHub.

Comentarii: