BAC 2015: „2 la mate, 4 la romana”. Mama nu e suparata: „Multi cu facultate vand in piata”

news

Tinerii care au picat bacul iau acum cu asalt agentiile de ocupare a fortei de munca sa ceara indemnizatia de somaj. Mama uneia dintre fetele care a picat rusinos spune ca oricum nu prea are ce face cu facultatea.

Tinerii pot obtine 250 de lei pe luna timp de sase luni. Ecupa PRO TV a gasit-o in fata ghiseelor pe Roxana, care a picat cu „2 la mate, 1,8 la bio si 4 si ceva la romana.”

Recunoaste amuzata ca nu si-a dat interesul pentru diploma. Acum se pregateste de o vacanta la mare.

„- Te ajuta acesti bani? Ce vrei sa faci cu ei?
– Vreau sa-i strang sa-mi iau masina.
– Ce masina ti-ai dori?
– O masina mica…”

Mama Roxanei nu e suparata de esecul de la bacalaureat: „Ea n-a vrut si n-am putut s-o fortez. Oricum ar fi, e copilul meu si ca invata si ca nu invata. Daca face o facultate, ne-am gandit…e atata tineret care a facut si vinde acum in piata pe 5-6 milioane”

In total, peste 60.000 de absolventi au ratat in aceasta vara bacalaureatul. Fara o diploma si fara o calificare, vor ingrosa randurile somerilor in urmatoarele luni.

Peste 5.600 de absolventi de liceu si-au depus zilele acestea dosarul la agentiile pentru ocuparea fortei de munca. Cei mai multi dintre ei nu au luat bacalaureatul sau nu s-au inscris in aceasta sesiune. Daca nu-si vor gasi de lucru in 60 de zile de la absolvire, statul ii va ajuta cu 250 de lei pe luna timp de jumatate de an.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: