Bacalaureat 2017. Iata subiectele de la Limba si literatura romana

news

Prima proba scrisa din cadrul examenului de bacalaureat, la Limba si literatura romana este sustinuta luni. Iata subiectele pe care elevii le-au primit.

Profilul uman:  La primul subiect elevii au avut de caracteriat relatia dintre doua personaje dintr-un roman de Marin Preda. La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre utilitatea activitatilor extrascolare in educatia cinematografica, potrivit elevilor care au iesit din sala.

Profilul real:  Subiectul I: elevii au avut mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere – poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinte, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei in text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii in realizarea unui proiect in echipa.

La subiectul III a fost un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj din „Moara cu noroc” lui Ioan Slavici.

Pe 28 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie — proba la alegere a profilului si specializarii. Pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele pana la ora 16,00 si depuse contestatiile intre orele 16,00 — 20,00. Intre 6 si 9 iulie vor fi rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face intre 11 si 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigente o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi sustinuta proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 22 august — la limba si literatura materna, iar pe 23 august — proba obligatorie a profilului.

Ultima proba, cea la alegere a profilului si specializarii, va avea loc pe 4 august.

Intre 25 si 28 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in Limba romana, pe 28 august — competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna, iar pe 29-30 august — competentele digitale.

In zilele de 30 si 31 august se va face evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Rezultatele vor fi afisate pe 1 septembrie, pana la ora 16,00, si depunerea contestatiilor se va face in aceea zi, intre orele 16,00 — 20,00.

Contestatiile vor fi rezolvate intre 2 si 5 septembrie iar rezultatele finale vor fi afisate pe 6 septembrie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: