„Bacalbasa, nesimtitule, iti bati joc de noi, romanii”. Un deputat PSD a fost fugarit de protestatari in fata Parlamentului – Video

politica

Deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost apostrofat, luni noapte, de un grup de protestatari dupa ce a iesit de la votul prin care au fost aprobate modificarile scandaloase la Codul de procedura penala.

Lui Bacalbasa i s-a reporsat de catre o tanara ca a votat in favoarea infractorilor, in timp ce un alt protestatar ii transmitea cu portavocea ca este „parlamentar penal”. Bacalbasa a avut un foarte scurt dialog cu protestatarii dupa care a grabit pasul. „Nu-mi place urlatul pe strada. Democratia nu-i asa, democratia e protest in forme civilizate. Trebuie protestat in cadru civilizat si organizat”, a spus Bacalbasa.

Deputatul PSD a refuzat sa mai raspunda la intrebari si a iutit pasul. „Bacalbasa, nesimtitule, iti bati joc de noi, romanii”, s-a auzit la un moment dat langa deputatul PSD.

Camera Deputatilor a adoptat luni, proiectul de lege privind Codul de procedura penala, prin care procurorii vor avea interdictie de a da informatii in timpul urmaririi penale a unor persoane, dupa ce Comisia pentru legile justitiei a dat in aceeasi zi raport favorabil acestei initiative.

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 175 de voturi „pentru”, 78 voturi „impotriva” si o abtinere.

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat luni ca USR va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) proiectul de lege privind modificarile aduse Codului de procedura penala, sustinand ca Romania devine de astazi oficial un stat al infractorilor.

„Am discutat cu colegii de la PNL , USR va ataca la CCR aceasta lege. (…) De astazi Romania devine oficial un stat al infractorilor, un stat in care furtul si evaziunea fiscala sunt incurajate. De asemenea, infractorii, violatori, criminali, hoti, chiar daca sunt surpsinsi de cetateni prin telefoane pot sa scape linistiti daca nu exista alte probe. (…) In Romania de astazi avem penali in functii publice si avand penali in functii publice am ajuns in situatia in care acesti penali sa isi creeze un cod de procedura penala pentru ei insusi. Liviu Dragnea tocmai si-a asigurat premisele pentru a-si anula primul proces, Tariceanu tocmai si-a asigurat premisele pentru a scapa de orice stres fata de marturia mincinoasa care este evidenta pentru toata lumea. Infractorii isi fac legile pentru ei insusi. De astazi procurorii vor avea o viata grea pentru a putea sa mai aduca in fata justitiei infractori”, a declarat liderul USR, Dan Barna, la finalul sedintei plenului Camerei Deputatilor care a adoptat initiativa legislativa care aduce modificari Codului de procedura penala.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: