Bacalbasa starneste admiratia propagandei ruse: „Idei curajoase, care au pus pe jar presa aservita”. In Romania, SNSPA reactioneaza dur

politica

„Celebrul medic Bacalbasa face praf UE – idei curajoase, care au pus pe jar presa aservita!”, este laudat deputatul PSD Nicolae balcalbasa de site-ul Sputnik, canal de propaganda al Kremlinului. In Romania, SNSPA solicita „tuturor partidelor politice sa se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe ura, discriminare, xenofobie si informatii false”.

Sputnik il lauda pe Bacalbasa, sustinand ca alti „demnitari romani au declansat atacuri mult mai dure la adresa propriei tari”.

„Evident, medicul deputat a fost taxat de o parte a presei, care a exagerat cu criticile, interpretand in fel si chip – in conditiile in care asemenea comentarii se fac chiar de catre oameni politici din Occident. In plus, sa ne amintim ca demnitari romani au declansat atacuri mult mai dure la adresa propriei tari, acuzand partide, personalitati, guvernul sau parlamentul in tot felul – de la asocieri cu nazismul, pana la tradare nationala, scoaterea din UE etc. Deputatul Nicolae Bacalbasa este un reputat medic, este scriitor si, in 2012 a imbratisat cariera politica, devenind presedinte as Consiliului Judetean Galati, ulterior fiind ales deputat”, scrie Sputnik.

Declaratiile delirante ale lui Bacalbasa sunt insa dur sanctionate de profesorii de la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative.

„Comunitatea academica a SNSPA condamna discursul public anti-european si anti-democratic, promovat tot mai des in spatiul public de catre reprezentanti ai partidelor politice parlamentare. Xenofobia, nationalismul retrograd si discursul bazat pe ura nu sunt valori ale pacii, ale democratiei si ale spatiului european din care societatea romaneasca face parte. Astfel de discursuri, bazate pe stereotipuri si prejudecati, dinamiteaza fundamentele democratiei romanesti si stimuleaza atitudinile euro-sceptice, afectand unitatea si stabilitatea Uniunii Europene”, transmit reprezentantii SNSPA, printr-un comunicat de presa.

Totodata, institutia de invatamant universitar anunta ca „solicita tuturor partidelor politice sa se delimiteze ferm de membrii care au un discurs public bazat pe ura, discriminare, xenofobie si informatii false, care manipuleaza si lanseaza atacuri ce depasesc limitele unei confruntari politice democratice si care ataca in mod incalificabil persoane, institutii si state, afectand astfel imaginea si interesele strategice ale Romaniei”.

Precizarile vin dupa ce deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a lansat un atac fara precedent la adresa Uniunii Europene si a unor tari precum Germania si Franta, numindu-le „stapani care ne calaresc”, iar despre presedintele Klaus Iohannis a spus ca este „in afara Romaniei”.

Nicolae Bacalbasa a vorbit la o televiziune locala din Galati despre locul Romaniei in Uniunea Europeana si despre cancelarul german, Angela Merkel, pe care il acuza ca transforma Romania intr-o „colonie”, cu sprijinul unor persoane „infiltrate”.

„Problema este noi si ei. Presedintele Iohannis este, pentru mine in afara Romaniei. Suntem intr-o uniune, asa cum spunea Bismarck, in orice uniune exista un calaret si un cal. Noi nu suntem nici macar calul, ci magarul de povara al unei structuri pe care din motive demagogice, nu o sa o putem influenta niciodata. Practic, suntem intoxicati de catre stapanii nostri care ne calaresc, n-as vrea sa spun stapanii nostri coloniali din cadrul Germano – Frantei si coloniile ei actuale sau pe care si doreste sa le subordoneze in intregime. Stapanii nostri au reusit sa creeze un aparat de represiune controlat, culmea, de autohtoni, de romanasi de-ai nostri pe care, iarasi, eu nu-i consider, ca si pe domnul presedinte, a fi romani si a ne tine ca pe niste catei care trebuie subordonati, cu nasul in rahat”, a declarat Nicolae Bacalbasa, la televiziunea locala din Galati.

In cadrul emisiunii de la postul local, Nicolae Bacalbasa a mai spus ca „MCV este o golanie ordinara”, care are legatura cu „banditismul neacceptarii in Schengen”, iar despre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat ca este „un provocator profesional”, infiltrat de straini, „pentru a batjocuri poporul roman”.

In plus, deputatul PSD a facut si o serie de aluzii la trecutul nazist al Germaniei si a vorbit despre cancelarul Merkel numind-o „Fuhrerul feminin” al Germaniei actuale, acuzand-o ca tara ei „controleaza” Europa .

Mai mult despre: ,


Comentarii: