Bacau: Un elev de 15 ani care si-a agresat doi colegi cu cerinte educationale speciale, a fost retinut

news

Un elev in varsta de 15 ani de la Colegiului Tehnic „Dumitru Mangeron” din municipiul Bacau, care a batut si umilit doi colegi cu cerinte educationale speciale, in toaleta colegiului, a fost retinut de politisti pentru 24 ore, potrivit Agerpres.

„In urma probatoriului administrat, politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore a tanarului in varsta de 15 ani, banuit de comiterea infractiunii de lovire sau alte violente. Totodata, facem precizarea ca, atat politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, cat si cei ai Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii desfasoara activitati preventive in unitatile de invatamant de pe raza intregului judet, pe tot parcursul anului scolar, in vederea preintampinarii unor evenimente negative in randul elevilor”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau, subcomisarul Catalina Paduraru.

In paralel cu ancheta politistilor, si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bacau desfasoara verificari in acest caz.

„Din primele verificari rezulta ca incidentul s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie. Din pacate, acesta survine altor momente – unul care a avut loc in noiembrie 2022 si altul cu o saptamana in urma – in care elevul agresor a sicanat, respectiv a muscat un coleg de clasa, motiv pentru care a fost sanctionat cu scaderea cu doua puncte a notei la purtare si cu avertisment. Acum a reactionat si mai violent, lovindu-i pe doi colegi cu cerinte educationale speciale”, a declarat conducerea ISJ Bacau.

Filmul,  aici.

Masurile dispuse imediat au vizat oferirea de consiliere psihologica si protectie copiilor agresati.

De asemenea, inspectorul scolar general Ana-Maria Egarmin a dispus o cercetare prealabila, in vederea realizarii cercetarii disciplinare a conducerii liceului.

Ieri pe internet a aparut o filmare in care elevul umileste, loveste si-l baga cu capul intr-un vas de toaleta pe altul cu cerinte educationale speciale. In tot acest timp niciunul dintre martori nu a intervenit. Imaginile au starnit un val de indignare. Postarea publicata pe Facebook a strans peste 1.300 de distribuiri si sute de mesaje.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: