Badalau a fost readus in conducerea PSD. Face parte din cercul de putere care a decis boicotarea sedintei Parlamentului pentru a bloca anticipatele

politica

Decizia ca PSD sa boicoteze sedinta de investitura a Guvernului Orban 2 a fost luata de un cerc restrans de lideri ai PSD  printre care s-a aflat si Niculae Badalau. Recent, Badalau s-a remarcat prin injuraturi obscene in timpul audierii ministrului de Interne Marcel Vela.

Decizia a fost luata in biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputatilor.  La intalnirea din biroul lui Ciolacu au participat Paul Stanescu, Mihai Tudose, Gabriel Zetea, Niculae Badalau dar si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, informeaza hotnews.ro.

Citeste si: Badalau, injuratura vulgara in timpul audierii lui Marcel Vela: „Du-te in p…a mea si arata-i!” – Video

Liderii PSD au decis, miercuri, in unanimitate, in cadrul Comitetului Executiv National, sa boicoteze votul de investitura pentru Guvernul Orban 2. Votul va avea loc pe data de 24 februarie.

Boicotul pesedist urmareste sa lase sedinta fara cvorum, astfel incat sa nu poata fi dat votul pentru investirea guvernului.

Aceasta decizie a fost anuntata inca de zilele trecute de mai multi lideri ai PSD.

„Vom solicita public domnului Ludovic Orban sa faca noi propuneri de ministrii in locul celor care au primit aviz negativ. Daca domnia sa nu doreste, PSD nu se va prezenta la sedinta din 24 februarie pentru investirea Guvernului”, a declarat, marti, liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis.

Si Serban Nicolae a anuntat ca PSD nu poate participa la votul de investitura al Cabinetului Orban II, pentru ca „nu este solicitata investirea, fiind doar o mascarada”.

Surse din PSD afirma ca o mare parte din partid incearca blocarea calendarului pentru declansarea alegerilor anticipate.

„Daca tragem suficient de timp putem trece peste termenul de 60 de zile prevazut in Constitutie pentru declansarea alegerilor anticipate. Potrivit calculelor noastre daca depasim data de 25 martie fara a avea respingerea celui de-al doilea Guvern putem bloca alegerile anticipate”, au explicat sursele citate.

Mai mult despre: ,

Comentarii: