Badalau anunta ca „experienta” il recomanda pentru Curtea de Conturi. El a fost condamnat pentru hotie

politica

Senatorul PSD Niculae Badalau, condamnat in 1988 pentru furtul a patru saci de grau, sustine ca este potrivit pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi pentru ca are „experienta”.

„Sunt favorit tinand cont de experienta mea. Mi-am depus dosarul acolo, voi fi audiat de cele doua comisii si dansii dau rezultat, dupa aia vine votul Parlamentului. Ma recomanda ca am fost membru al guvernului ca am multe mandate de parlamentar. Imi va folosi experienta de jurist”, a declarat senatorul PSD la Digi24.

Intrebat despre faptul ca a modificat legea de functionare a Curtii de Conturi in interes personal, pentru a-si putea depune candidatura, Badalau a sustinut ca oricum putea sa isi depuna dosarul.

„Din pacate eu aveam loc oricum pentru ca sunt jurist, am si facultatea de drept. Unii vor sa scoata niste gunoaie. Eu sunt si jurist si pe vechea lege corespundeam la criterii”, a mai spus Niculae Badalau.

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat luni ca-l sustine pe senatorul Niculae Badalau pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi. Badalau a schimbat legea in Parlament pentru a putea sa candideze la aceasta functie platita cu 5.000 de euro lunar.

”Eu il voi sustine pe dl Badalau ca parlamentar. E dreptul meu sa il sustin si e dreptul lui de a se inscrie in competitie”, a spus Ciolacu, intrebat ce il recomanda pentru aceasta functie pe Badalau.

In anul 1988, Niculae Badalau a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare la locul de munca. Era subinginer la CAP, de unde a furat patru saci cu grau pe care i-a vandut unui localnic pentru 1200 de lei.

Badalau a fost prins de militie dupa ce, in calitate de subinginer la CAP Malu Spart, a furat patru saci de grau. El a fost condamnat la inchisoare cu executare insa a scapat in urma unei gratieri ordonata de Nicolae Ceausescu.

„In ziua de 13.11.1988, inculpatul Badalau Nicolae, subinginer la ICAPA Giurgiu, profitand de neatentia muncitorilor din cadrul Bazei de receptie Malu Spart care serveau masa de pranz, a sustras 4 saci cu grau, in greutate de 12 duble, dintr-un patul (…), vanzandu-i cu suma de 1.200 lei”, notau procurorii in actul de acuzare.

 

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: