Barbatul care a transmis trupelor rusesti informatii pentru bombardarea unei cladiri militare din Harkov, condamnat la inchisoare pe viata – VIDEO

externe

tradator, Ucraina, Rusia, razboi, Harkov, bombardamente, inchisoare pe viata

Persoana care a alimentat trupele rusesti cu informatii pentru a ghida o racheta spre cladirea Administratiei militare din regiunea Harkov in martie 2022 a fost condamnata la inchisoare pe viata cu confiscarea bunurilor sale, a anuntat ieri intr-un comunicat Oleh Siniehubov, seful Administratiei militare din regiunea Harkov, citat de cotidianul Ukrainska Pravda.

Siniehubov a declarat ca acest caz se refera la atacul asupra Administratiei militare din regiunea Kharkiv din 1 martie 2022, care a ucis 31 de persoane si a distrus aproape complet cladirea administratiei.

Procurorii au dovedit in instanta ca, in perioada februarie-aprilie 2022, barbatul a colectat informatii despre Fortele Armate ale Ucrainei si despre instalatiile de infrastructura din Harkov prin observare personala, discutii cu locuitorii din zona si inregistrarea de date.

Locuitorul din Harkov a transmis informatii prin intermediul unei retele de socializare interzise in Ucraina catre doua femei care lucreaza pentru serviciile secrete rusesti. Una dintre ele locuieste acum la Moscova. Ea a fost pe teritoriul ocupat al regiunii Donetk in 2014, unde a servit ca asistenta medicala in randurile asa-numitei Republici Populare Donetk. Cealalta femeie locuieste in Sankt Petersburg, prezidand organizatia pro-rusa Save Donbas.

Barbatul a trimis coordonatele administratiei militare din regiunea Harkov catre agentul sau din Moscova la 28 februarie 2022. In plus, el a furnizat date pentru lovituri asupra sediului central al companiei XADO, precum si o serie de adrese din oras care au fost ulterior bombardate de rusi.

In postarile sale pe retelele de socializare, rezidentul din Harkov a negat agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei si a aprobat actiunile armatei statului agresor. In special, el a postat un articol de propaganda pro-rusa in care se afirma ca „oamenii de stiinta americani testeaza medicamente biologice periculoase pe pacientii din Merefa (regiunea Harkov – n.r.)”.

In timpul perchezitiei apartamentului sau, politia a gasit echipamente informatice cu probe, precum si o carabina Fort-202, munitie pentru pistol si o cutie de grenade, pe care le achizitionase ilegal si le depozitase la domiciliul sau.

El a fost gasit vinovat de inalta tradare, diseminarea de materiale care justifica agresiunea rusa impotriva Ucrainei, prelucrarea ilegala a armelor de foc si manuirea ilegala a armelor fiind condamnat la inchisoare pe viata cu confiscarea bunurilor. Apelul este in curs de desfasurare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: