Barna ii netezeste drumul lui Drula, nu va candida la sefia USR la congres: „Candidatura mea nu cred ca este o solutie inteleapta”

politica

Vicepresedintele USR Dan Barna a respins marti ipoteza unei candidaturi pentru presedintia USR la urmatorul congres al partidului.

„Nu se pune problema ca eu sa revin in perioada imediat urmatoare, pentru ca am condus partidul patru ani. Zic ca am avut un mandat bun, de succes. Am luat partidul cu contabilitate in plasa si l-am lasat ca un partid care ajunsese si la guvernare – ma rog, iesiseram deja, dar asta e o discutie separata. Catalin Drula este in momentul de fata presedintele interimar, am toata increderea in el. Si cred ca este si acel depozitar de incredere, energie si speranta de care avem cu totii nevoie”, a spus el.

Dan Barna a mai precizat ca nu va candida pentru sefia USR la urmatoarele alegeri, inclusiv ca urmare a faptului ca multe asteptari ale electoratului din ultimii ani „s-au reflectat in reprosuri” la adresa presedintelui.

„Nu voi candida acum la presedintia partidului. Eu am acumulat in acesti patru ani rezultate de care sunt mandru, dar in egala masura toate asteptarile si toate dorintele – multe nerealiste ale oamenilor – s-au reflectat in reprosuri adresate presedintelui partidului. Din aceasta perspectiva, nu cred ca in momentul acesta aparitia mea in prima linie ar ajuta, nici organizatia, nici perceptia publica. Si din acest motiv candidatura mea nu cred ca este o solutie inteleapta, pentru ca e o miza foarte importanta. Genul acesta de proiect, cum este USR, care este un proiect real civic si al oamenilor care cred in niste idealuri si niste valori… Stiti cum sunt pasarile acelea migratoare care zboara in ‘V’. Este cea din varf, zboara o anumita perioada, dupa care se tot schimba locurile. Acum este Catalin Drula. Vom vedea daca va ramane el sau cine isi va asuma mai departe rolul”, a spus el.

Barna a aratat ca in urmatoarele saptamani vor incepe discutiile referitoare la modificarea statutului USR. El a apreciat ca ar fi mai eficient ca presedintele USR sa fie validat in acelasi congres in cadrul caruia va fi discutata si modificarea statutului.

„Va fi o discutie in partid si in Biroul National despre cand ar trebui sa se intample acest congres. E prevazut un congres pentru statut. Va fi comisia de statut. In saptamanile urmatoare va fi pusa in practica si colegii vor incepe sa lucreze la propuneri de amendamente de statut, si vom organiza un congres. Cel mai practic ar fi – tocmai pentru eficienta – ca in cadrul acelui congres sa fie si validarea urmatorului presedinte. Bineinteles, inainte trebuie sa fie saptamana aceea de alegeri, in care membrii sa isi exprime optiunea”, a precizat Barna.

Mai mult despre: ,

Comentarii: