Barna, singurul lider politic care indrazneste sa-i apere pe tinerii sculptori atacati de propaganda PSD: „Sa aratam pretuire artistilor nostri mult mai devreme, cand nu s-au ridicat inca pe culmile faimei”

politica

Cel mai bun omagiu pentru Constantin Brancusi este sa ii cunoastem opera, afirma vicepremierul Dan Barna, care mentioneaza ca artistii ar trebui pretuiti si inaintea consacrarii lor, facand astfel trimitere la expozitia gazduita de Primaria Sectorului 1.

„Ziua Brancusi. Cred ca cel mai bun omagiu pentru acest mare roman este sa ii cunoastem opera. Sa mergem sa o vedem cand avem ocazia, sa citim despre viata autorului si sa tragem concluziile care se impun. Am putea, de exemplu, sa aratam pretuire artistilor nostri mult mai devreme, cand nu s-au ridicat inca pe culmile faimei si recunoasterii mondiale. Spun asta pentru ca l-am vazut pe domnul Ciolacu de la PSD suparat pe arta si artisti zilele astea. I-as recomanda, cu prietenie, sa mearga sa vada operele expuse la Primaria Sectorului 1. Si, poate, va gasi undeva o vorba buna pentru tinerii lor autori. Macar astazi”, a scris liderul USR PLUS, pe Facebook.

Primaria Sectorului 1 a transmis joi un comunicat, in contextul „informatiilor defaimatoare aparute in spatiul public” despre expozitia ce va fi gazduita de catre institutie in perioada 19 februarie – 21 martie. Conform aceleiasi surse, expozitia „Dincolo de canon. Noua sculptura azi” pune in evidenta capacitatea inovatoare a unor tineri artisti sculptori/ sculptorite, absolventi ai Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti – precizeaza Primaria Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a explicat anterior ironic de unde provin statuile aflate in holul primariei, pe care propaganda PSD le-a catalogat drept „draci in pielea goala”. Chiar si Ciolacu a tinut sa isi faca cruce ipocrit, comentand imaginile cu statuile.

„Cateva lamuriri pentru cei care folosesc arta ca atac politic. Avocatul fostului primar si seful PSD este suparat ca am deschis holul primariei pentru ca artistii tineri sa-si expuna lucrarile. Si au inceput cu propaganda si misiunea de kompromat. Titlurile urmatoare circula in presa condusa de fosti turnatori sau infractori: ‘Dracoaice fara sutien la primaria condusa de Clotilde Armand’, ‘Clotilde Armand e inconjurata de dracoaice!’. Doar ca ce sa vezi? Nu sunt nici ‘Dracoaice’ si nici ‘inconjurata de dracoaice’. Sunt operele de arta ale absolventilor de la sectia de Sculptura din cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti. Si eu am deschis acest hol al primariei pentru ei si pentru cei care vor si n-au unde sa-si expuna lucrarile. Ma bucur sa sprijinim arta tanara si in acest spatiu poate expune oricine doreste.

PS: Aceasta expozitie este organizata cu ocazia zilei de nastere a lui Constantin Brancusi. Comunistii au vrut sa-i darame ‘Coloana fara de sfarsit’ de 3 ori cu tractorul, au considerat arta lui ‘decadenta’ si au refuzat mostenirea lui.

PPS: In imagini sunt lucrarile despre care unii spun ca sunt scandaloase. Ce sa faci?! Asa este atunci cand esti obisnuit sa te uiti doar la diamante”, a comentat ironic Clotilde Armand.

Intrebat la Romania TV despre acest subiect, Marcel Ciolacu si-a facut cruce.

„Nu sunt critic de arta, dar nu stiu cat de oportun este sa fie femei dezbracate in holul unei institutii publice. (…) Doamna Clotilde nu a aflat pana acum cu ce se ocupa primarul. Poate acesta este progresismul neomarxist. E o expozitie interesanta, eu as merge daca ar fi in alta parte, dar nu la primarie, acolo merg sa platesc impozite. (…) Romanul intra in acel hol, isi face cruce si pleaca: ‘o fi primaria, nu o fi!’”, spus Marcel Ciolacu.

Pe 19 februarie se implinesc 145 de ani de la nasterea marelui sculptor roman. Prin Legea 305/2015, Parlamentul a declarat data de 19 februarie drept „Ziua Brancusi”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: