Baronul Arsene isi da jos masca: „Guvernul Orban e de vina, tragedia de la Neamt ar fi putut fi evitata”

politica

Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Ionel Arsene (PSD, a acuzat duminica Guvernul PNL ca este vinovat de tragedia de la Spitalul Judetean. Spitalul este insa in subordinea sa si tot el a numit un politruc, Lucian Micu, in functia de manager al spitalului. Micu, trecut recent la PSD, a fost primar in Roman.

Ionel Arsene sustine, intr-un comunicat de presa, ca incendiul de la sectia ATI a spitalului, suprasolicitata din cauza cazurilor grave de Covid-19, putea fi evitat daca spitalul modular de la Letcani, Iasi, ar fi fost deschis mai repede. Spitalul a fost achizitionat de consiliile judetene Neamt si Iasi si a costat peste 13 milioane de euro, insa nu a fost pus in functiune, pentru ca nu avea avizele necesare de la ISU si Mediu.

„Tragedia de la Neamt ar fi putut fi evitata. Guvernul Orban s-a ocupat mai mult de alegeri decat de sanatatea oamenilor si iata, acesta este rezultatul suprapunerii politizarii si incompetentei. Orban si Tataru stiau ca situatia e grava si stiau ca existau solutii. Amandoi stiau, dar s-au opus solutiilor primite doar pentru ca veneau din partea alesilor PSD. Au primit nenumarate solicitari pentru punerea spitalului de la Letcani in functiune, dar s-au opus”, afirma Arsene.

”Liberalii au blocat toate actiunile alesilor locali ai PSD in domeniul pandemiei, de frica sa nu castige social-democratii alegerile. Avem exemple la Bucuresti, Neamt, Bistrita etc. Spitalul de la Neamt este cel unde PNL a numit un manager fost patron de pompe funebre. Cu atat mai ingrozitoare pare acum aceasta politizare facuta de Guvern. Apoi, toate blocajele ulterioare asupra spitalului au fost o razbunare politica pentru ca m-am opus acestei numiri”, mai spune Arsene.

Sambata, acelasi Arsene lansa un apel in care le cerea celorlalti lideri politici sa nu politizeze tragedia.

„Fac un apel catre intreaga clasa politica sa nu foloseasca acest eveniment tragic in interes politic sau electoral. O tragedie nationala nu trebuie sa fie manipulata pentru interesele politice efemere ale unora sau altora.

Nu este momentul sa va catarati pe cadavre! Ne plangem mortii, oameni care au sfarsit sub privirile celor care faceau tot ce le statea in putere ca sa ii salveze! Nu folositi aceasta tragedie in scop electoral”, scria Arsene pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: